marți, august 11

Placinta cu bilute de cartofi

O placinta migaloasa , dar gustoasa si de efect, mai ales intr-o familie, fiecare rupe o bucatica si fuge...in secolul vitezei nu mai e timp de cutite si aranjamente simandicoase. Glumeam :)
Placinta cu bilute de cartofiIngrediente:
aluat de foitaj( coca mea a avut 800g si a ramas)
5 cartofi fierti in coaja
1 ceapa mare
2 linguri ulei
2 oua
sare,piper, nucsoara dupa gust
1 ou pentru uns deasupra

Cartofii se fierb, ceapa se taie marunt si se caleste. Se curata cartofii de coaja , se lasa sa se raceasca si se dau prin razatoate, se amesteca cu ouale, ceapa, sare, piper si nucsoara.Cine doreste poate adauga si unt cand sunt calzi, chiar si putin lapte.
Se intinde foaia de foitaj, un dreptunghi cam de 10 cm latime . Se pune din paste de cartof si se ruleaza coca.
Se taie bucatele ca de 6-8 cm lungime si tragand de marginile cocii se inchid capetele. Se modeleaza in mana dandu-i forma de mingiuta. Se pun mingiile una langa alta, nu e nevoie de a le indesa, cresc oricum si vor ocupa spatiul liber.
Se unge placinta cu ou pe deasupra si se pune la copt in cuptorul preaincalzit la 200 de grade celsiu,timp de 20-30 de minute sau pana capata o culoare aurie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu