joi, august 13

Budinca de cornuri

Nu face parte din gusturile pompoase ale secolului vitezei, unde totul e spuma, fin, aerat..parfumat, colorat. E mai mult o prajitura de casa, din casa bunicii se poate sau daca soba nu putea face o asa prajitura , atunci ar putea fi o prajitura a copilariei...putin modificata ...in punctele esentiale, caci interzis copiilor sub 18 ani sa se uite la desene cu ciocanitoarea woody si sa bea alcool :)
Budinca de cornuriIngrediente:
6 cornuri
3 oua
500ml lapte
3-4 linguri brandy
coaja de lamaie
2 pliculete zahar vanilinat
2 linguri zahar
1 mana de stafide
*In general eu folosesc cornuri in forma de melcisori cu umplutura de scortisoara- cumparati. Cine vrea sa se aventureze, din aluat de cozonac se intinde o foaie cu mana, se unge cu putin unt topit si se presara din belsug scortisoara pudra si zahar. Se ruleaza se taie bucati de cam 7 cm lungime, se pun in tava cu taietura in sus si cu podul palmei se aplatizeaza un pic. Se pot folosi la prajitura doar la cateva zile dupa ce au fost facuti , trebuie sa fie o idee uscati. Si pentru ca vara nu e ca toamna...ca sa fie tot tacamul, cand am ajuns la brutarie sa cumpar nu mai aveau 6 melcisori frumosi,dar cum pofta era cat casa am cumparat o prajitura din acelasi aluat dar cu ciocolata si am taiat-o in 5.

Se taie melcisorii,respectiv bucatile de prajitura,pe jumate orizontal. Partile de jos se pun in tava . Se stropesc cu brandy.
Intr-un castron se amesteca ouale cu laptele, zaharul , zaharul vanilinat( eu am mai pus inca 2 linguri de brandy si aici) coaja de lamaie .
Amestecul obtinut se toarna peste cornurile din tava, cam pana la nivelul lor , se presara stafidele , se toarne si restul de lichid si se adauga si capacele cornurilor.
Se preseaza cu mana si se tine apasat 1-2 minute, ca sa absoarba lichid.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune intr-o tava mai mare in care a fost pusa apa si se pune la copt 1 ora la 240 de grade. Dupa o ora, se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa 5-7 minute la 180 de grade cat sa prinda o nuanta crem.
Se lasa sa se raceasca in frigider si se poate servi .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu