joi, mai 28

Sarmale de praz

Stiam ca vreau ceva special...habar nu aveam ce ..pana cand am vazut nucile si hop mi-a picat fisa..da sunt un telefon mai vechi, recunosc, functionez pe baza de fise :) Fisa care a picat acum, se numea praz umplut sau sarmale de praz, o mancare..de te lingi pe degete :) Cu fisa cazuta...am pus mana pe telefon sa aflu cum se face aceasta minune. La capatul celalalt al firului...mama...in culmea fericirii ca trebuie sa se catere pe scaun sa caute caietul vechi de retete, se plictisea visand asa ca miscarea a fost alternativa ideala pentru somnul ei de dupa-amiaza :)

Ingredientele enumerate de maaarele alpinist( mama):
2-3 fire de praz
100g nuci
100g stafide albe
1lingurita rasa nucsoara
1/4 telina
400g ciuperci
1 cescuta( capuccino) orez
1-2 linguri pasta de tomate
400 ml supa de legume
un praf de scortisoara
sare, piper

Se curata si spala prazul. Se taie in bucati de aproximativ 10 cm lungime. Cu degetul mare sau aratator apasand in interiorul unui tub, reusim sa desfacem prazul in tuburi. Se vor pastra cele mai mari( late). Mijlocul ramas se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga ciupercile taiate marunt si apoi orezul si se mai lasa un pic la calit. Se ia de pe foc si se amesteca cu nucile tocate, stafidele( mama le taie , eu le-am dat prim masina de tocat carne) telina data prin razatoarea mica si condimentele. Se umplu tuburile de praz cu aceasta compozitie si se aseaza intr-o cratita cu capac. Se toarna supa de legume in care am dizolvat inainte pasta de rosii , cat sa acopere tuburile, se pune capacul si se pun in cuptor la 200 de grade,acoperite, aproximatv o ora.

Se ia apoi capacul si se mai lasa 20 de minute cat sa prinda o culoare frumoasa.Se servesc cu unt pus deasupra sau smantana
Sunt delicioase si sigur vor face parere buna.

Sarmale de praz
Misiune indeplinita, reteta completa, ni s-au alaturat si pozele :)

2 comentarii:

LauraAdamache spunea...

Boscodina draga mea arata absolut apetisant si sunt convinsa ca au un gust demential. Sa stii ca am sa le incerc si eu pentru ca sunt foarte interesante si mi-ai facut o pofta nebuna!! Pupic!!

furnicuta boscodina spunea...

Salut Laura,
Multultumesc pentru cuvintele frumoase:)
Daca ar fi dupa mine ar trebui incercate macar o data pe luna, caci sunt cu adevarat gustoase . Sunt tare curioasa "cum iti vor placea" :)
O zi superba si la cat mai multe retete care sa ne rasfete papilele gustative :)

Trimiteți un comentariu