miercuri, aprilie 8
Prajitura cu mascarpone
Prajitura asta...e una magica..unul dintre secretele unei casnicii reusite :) Glumeam :)Este preferata sotului meu, un astronaut pana in maduva oaselor ( a se citi aerian), care de fiecare data cand o gusta, e in culmea fericirii si uimit de gust o lauda, de parca e "prima oara, intaiasi data " in viata lui cand mananca asa ceva.
Ca se evapora in 2 zile o tava, nu va mai spun,dar oricum daca ar fi dupa el...sub genericul " decat sa ii duc grija , mai bine ii duc dorul" ar termina-o pe loc. :) Noroc cu stomacul , se umfla el...in pene, dar pana la urma se opune.
Ingrediente:
1 pachet de biscuti mari petite
250 ml frisca lichida
500g crema de branza ( mascarpone)
2 pliculete zahar vanilat
6 linguri zahar
1 lingurita rasa coaja de lamaie
7g gelatina
100 ml apa fierbinte ( pentru gelatina)
70-100g margarina ( unt)
Se zobesc biscuitii ( preferabil pe un tocator cu o lingura, nu trebuie sa fie nici prea fini dar nici prea mari). Daca va doaare o lene...ca pe mine, 1/3 din pachet il dati prin masina de tocat carne si restul zobiti cu lingura. Se topeste margarina ( untul), cum se topeste un pic se toarna peste biscuitii zobiti, se amesteca. Ideea e ca trebuie sa se umezeasca un pic, sa capete o nuanta o idee mai inchisa.
Intr-un bol maaaare se toarna de-a valma frisca lichida, crema de branza, zaharul vanilinat, zaharul, coaja de lamaie .Se pune mixerul la munca si se bate pana devine o spuma.
Separat se dizolva gelatina in apa fierbinte si se toarna peste spuma de branza.
Jumatate din cantitatea de biscuiti se aseaza pe fundul tavii, se toarna compozitia de branza si se presara deasupra cealalta jumatate din cantitatea de biscuiti.
Se lasa la frigider peste noapte si...daca stiti ca aveti soti pofticiosi..noaptea paziti frigiderul, sau macar puneti ceasul sa sune la 5 dimineata...cu putin noroc poate mai prindeti un coltisor :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
Nu am incercat inca prajitura dar sigur o voi face! Spune-mi te rog gramajul biscuitilor. Eu am gasit la magazin diverse pachete. Multumesc ca impartasesti si altora din secrete si retete verificate. A fost tare placut si modul in care ai redactat reteta.
salut,Silvia,
ma bucur tare mult ca ti-a placut modul de redactare :)cateodata ma chinuie talentul si uit sa imi iau medicamentatia asa ca o iau pe campii :)
pachetul de biscuiti pe care il folosesc eu are 330 de grame , iar tava in care fac prajitura e de 30x26cm ( masurata doar parte dinauntru, unde e prajitura ca asa cu margini are mai mult).
mama mea foloseste piscoturi in loc de biscuiti( nu stiu cat intra) doar pentru baza, ca deasupra peste crema dupa ce se mai intareste un pic toarna gel cu gust de fructe acrisoare, in general capsuni.
Sarut"mana pentru masa si pentru amanunte! Prajitura e "chinuitor" de buna! Nu te poti abtine :adio diete de slabit! Voi fi grasa si fericita!
Sa-ti fie de bine :) ma bucur tare mult ca ti-a placut :)
Frumutetea nu sta intr-o aschie, forma(ele) e esenta, sa simti ca pui mana pe moale, pe pufos si nu sa fi in pericolul de a te taia intr-un cap de femur :)
interesante retete , trebuie timp ca sa ma uit la tot ce imi place, arata foarte bine si am sa o incerc si eu ! Felicitari, frumos blog ! Am sa revin....
bine ai venit, soris :) provocarea te asteapata pe prima pagina daca o vrei :)
ma bucur tare mult ca-ti place blogul meu si te astept la o cana de cafea si un pahar de vorba oricand :)
sa ai o seara super faina si o primaara senina!
da... sigur este ff buna, multumim de reteta ! abea astept sa incerc si eu .
abia astept sa-mi spui daca ti-a si placut :)
excelenta reteta!
Am facut-o de doua ori pana acum si a iesit f buna, din pacate in seara am incercat sa o fac din nou dar atunci cand am adaugat gelatina dizolvarta in apa fierbinte,toata compozitia de branza s-a taiat.Ai idee de ce?
Multumesc mult pentru reteta!
Felicitari pentru blog!
Roxana
salut, Roxana,
luand-o prin eliminare cred ca motivul pentru care se putea taia e frisca lichida. mie mi s-au taiat prajituri cu frisca doar din cauza compozitiei ei...nu 100%naturala, desi alta scria pe ambalaj.
gelatina pe care eu o folosesc se prepara asa: se fierbe apa se pune gelatina si se fierbe mestecand in ea si cand devine lichid se toarna imediat ca altfel se coaguleaza si face ace. si contrar "sfaturilor culinare" eu frisca si branza le scot direct din frigider inainte de folosire deci e rece -fierbinte, dar niciodata nu mi s-a taiat.
imi pare tare rau ca ti s-a taiat:(
o seara faina si dulce :)
reteta e nemaipomenita,eu am folosit piscoturi,e delicioasa si rapida
Ma bucur tare mult ca ti-a placut si noua ne place tare mult, prajitura perfecta : si buna si usor de facut :) Multumesc mult pentru comentariu ! O zi super faina si numai bine!
Trimiteți un comentariu