vineri, aprilie 3

Supa de ceapa

Dupa lupte seculare, am reusit sa ajung in fata calculatorului sa imi continui povestea inceputa cu painea cu nuci si ovaz.
Dupa ce ne-am invrednicit cu coacerea painii si ne-am tras un pic sufletul, cam o noapte asa :) cu forte proaspete "atacam" supa.

Ingrediente:
3 cepe mijlocii lunguiete
10 fire ( ca erau tare subtiri)de ceapa verde
1 ardei rosu
100 g margarina cu gust de unt
aproximativ 800 ml de supa de vita
( carne de vita+1 patrunjel radacina+ 1 telina radacina)
2/3 cana vin alb
2 linguri faina
patrunjel proaspat pentru ornat
sare, piper

Se taie ceapa alba pestisori, cea verde si ardeiul marunt de tot. Se caleste ceapa in cele 100g margarina , cand prinde culoare ; se pune si ardeiul si se mai lasa la calit. Se adauga cele 2 linguri de faina si se stinge cu vin. Adaugam apoi supa de vita si lasam la fiert 20-30 min.
Se condimenteaza cu sare , piper. Se pune in farfurii si se decoreaza cu patrunjel taiat.

Supa de ceapaEu am facut din painea cu nuci feli crutoane si din cea rotunda "farfurie" pentru supa.
Se indeparteaza capacul si se curata mijlocul ( miezul) pana aproape nu mai ramane nimic, decat coaja, cu mare grija insa sa nu o rupem sau gaurim . O data "operatiunea" terminata, am pus capacul, chifla si feliile de paine in cuptor la 180 de grade, cam 25 de minute , pana cand s-au intarit...sa-ti spargi capul cu ele.

Siiii impreuna cu supa...minunatia asta mi-a iesit....


Cand am gustat supa la cateva minute dupa ce adaugasem vinul..am fost dezamagita, ma gandeam ca e prea multa munca pentru ceva nu prea stralucit ca si gust...dar la sfarsit...dupa ce aromele s-au contopit..a fost un deliciu. Nu stiu daca semana macar putin cu "celebra supa din Paris", dar daca nu...pierdere pentru ei...ca supa mea a fost mai buna :) Mi-au murit laudatorii :)

Multumesc pentru "inspiratie" celei ce a postat reteta bunici pe site-ul eva.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu