vineri, aprilie 3
Supa de ceapa
Dupa lupte seculare, am reusit sa ajung in fata calculatorului sa imi continui povestea inceputa cu painea cu nuci si ovaz.Dupa ce ne-am invrednicit cu coacerea painii si ne-am tras un pic sufletul, cam o noapte asa :) cu forte proaspete "atacam" supa.
Ingrediente:
3 cepe mijlocii lunguiete
10 fire ( ca erau tare subtiri)de ceapa verde
1 ardei rosu
100 g margarina cu gust de unt
aproximativ 800 ml de supa de vita
( carne de vita+1 patrunjel radacina+ 1 telina radacina)
2/3 cana vin alb
2 linguri faina
patrunjel proaspat pentru ornat
sare, piper
Se taie ceapa alba pestisori, cea verde si ardeiul marunt de tot. Se caleste ceapa in cele 100g margarina , cand prinde culoare ; se pune si ardeiul si se mai lasa la calit. Se adauga cele 2 linguri de faina si se stinge cu vin. Adaugam apoi supa de vita si lasam la fiert 20-30 min.
Se condimenteaza cu sare , piper. Se pune in farfurii si se decoreaza cu patrunjel taiat.
Se indeparteaza capacul si se curata mijlocul ( miezul) pana aproape nu mai ramane nimic, decat coaja, cu mare grija insa sa nu o rupem sau gaurim . O data "operatiunea" terminata, am pus capacul, chifla si feliile de paine in cuptor la 180 de grade, cam 25 de minute , pana cand s-au intarit...sa-ti spargi capul cu ele.
Siiii impreuna cu supa...minunatia asta mi-a iesit....
Cand am gustat supa la cateva minute dupa ce adaugasem vinul..am fost dezamagita, ma gandeam ca e prea multa munca pentru ceva nu prea stralucit ca si gust...dar la sfarsit...dupa ce aromele s-au contopit..a fost un deliciu. Nu stiu daca semana macar putin cu "celebra supa din Paris", dar daca nu...pierdere pentru ei...ca supa mea a fost mai buna :) Mi-au murit laudatorii :)
Multumesc pentru "inspiratie" celei ce a postat reteta bunici pe site-ul eva.ro
Etichete:
ardei rosu,
reteta de supa,
retete,
supa cu vin alb,
supa de ceapa si crutoane,
supa de vita,
unt,
vin alb
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu