luni, martie 30
Paine cu nuci si ovaz
Cineva tot povestea de o celebra supa de ceapa mancata in nu stiu ce restaurant in Paris si cum a incercat de-a lungul timpului tot felul de retete dar nici una nu a iesit ca aia de acolo, asa ca mi-am zis tre sa fie deosebita ciorba aia..
Am purces la cautat pe net, am gasit o reteta de supa...dar acum venea problema cea mai mare...painea...la o asa supa speciala se cerea o paine speciala...
Asa a luat nastere painea cu nuci si ovaz, inventata pe loc :)
Ingrediente:
(le-am masurat, ca am zis sa fie informarea exacta,oricat de mult ma atragea pe mine masurarea ochiometric)
50 g drojdie
300mi apa calduta
200g ( masurat pe scala ptr orez) fulgi de ovaz
100g (masurat pe scala ptr zahar)nuci taiate
550g faina neagra
o lingurita rasa sare
putin ulei de masline
Se aseaza drojdia intr-un castron, se adauga sarea si apa si se amesteca pana se dizolva. Se adauga fulgii de ovaz si nucile si se amesteca sa se uniformizeze. Urmeaza faina si se framanta pana devine o coca omogena. Se stropeste cu putin ulei de masline si se mai framanta un pic pana intra uleiul in ea.
Se acopera castronul cu un servet de bucatarie si se lasa coca la dospit intr-un ,loc calduros cam 2 ore.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Draga mea, minunata reteta de paine:), abia astept s o incerc, problema este cu cantaritul, chestia aia masurat pe scala pentru orez este o enigma pt. mine. Nu am cana gradata in acest fel si atunci cum le masor? Am o cana gradata de 300 ml atat si cantar. Te rog mult sa ma ajuti. PUPICI XXX
Salut,
am cautat fulgi de ovaz si nuci sa masor si apoi sa cantaresc,sa fie exact, dar nu am momentan in casa.
insa pe cana mea echivalentul a 100g de zahar sunt aproximativ 100 ml apa(98 g zahar-100ml),iar celor 200g pe scala de orez le corespund 275 ml .
Trimiteți un comentariu