joi, iunie 25
Placinta cu patrunjel
Desi ingredientele sunt cele mai normale posibil, comune chiar, aceasta placinta va naste multe semne de intrebare: sa o incerc? mai bine nu...Eu va recomand raspunsul "Daaaa".Dupa ce o gustati...va dati brusc seama ca aveti o familie numeroasa si cat ati degustat o felie...alti deja au terminat tava :)Ingrediente:
aluat de foitaj( sau 6 foi subtiri de placinta)
o legatura mare de patrunjel
4 felii cascaval taiate fasii
100g spanac
2 ardei rosii
100g branza fetta rasa sau faramitata
2 catei de usturoi
2 oua
sare, piper dupa gust
1 cutie smantana (250g)
2 linguri faina normala
tava rotunda 24 cm diametru
Se preincalzeste cuptorul la 180-200 de grade.Ardeii se taie cubulete mici si se calesc in putin ulei. Patrunjelul si spanacul se spala si se taie marunt.Coca se intinde cat sa acopere fundul tavii si peretii acesteia.Se amesteca patrunjelul , spanacul , branzele, smantana, faina, sare, piper, ouale, usturoiul. Doua treimi din umplutura se pune in tava peste coca, se presara ardeiul calit si se completeaza cu umplutura ramasa. Se inveleste toata umplutura cu coca de pe margini( eu am crestat-o si in mijloc am pus bucatele de ardei rosu oprite din cel cali). Se pune la copt 3-40 de minute sau pana e gata.
Daca o faceti cu foi subtiri de placinta se pun 3 foi, se ung cu ulei si apoi si restul de 3..in rest aceeasi umplutura si "proces tehnologic"..iar deasupra( coca ramasa pe margini dupa ce ati pus umplutura)o puteti rupe sau increti, cred eu ca arata mai bine. :)
Sursa de inspiratie: Hana Shaulov
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Hmm,interesante combinatiile!! Si oricum,patrunjelul este foarte bun si , de curand am aflat ca "protejeaza" impotriva cancerului. Foarte interesante retetele tale,felicitari!
Multumesc tare mult, Ana ,pentru aprecieri! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele de pe blogul meu.:)
Trimiteți un comentariu