luni, iunie 29

Budinca de spanac si salata verde

A venit vara! Daca nu stiati, las ca spun eu :) Baiul nu e ca a venit, ci cu cine a venit: cu o maare lene si un si mai mare chef de a manca lucruri cat mai reci. Astea fiind date ,va propun pentru azi budinca verde , de spanac si salata verde.

Ingrediente:
250g frunze de spanac
6 frunze mari salata verde( eu am pus cam un sfert de salata-laptuci)
10 fire patrunjel ( nu le-am numarat, au fost sigur mai multe , am pus din suflet , macar sa slabesc eu din asta)
2 oua
2 linguri de faina
250g crema de branza(mascarpone)
2 linguri foarte pline branza cotegi
2 catei de usturoi
sare, piper dupa gust
1 lingurita rasa nucsoara

tava 26 cm diametru
cuptor preincalzit la 200 grade Celsius


Spanacul, salata si patrunjelel se pun in apa clocotita si se lasa cam 5 minute sa fiarba. Se scurg ,se lasa un pic sa se raceasca si se taie fasii subtiri.
Separat se amesteca branzele, faina , condimentele, ouale, faina. Se adauga spanacul, salata, patrunjelul taiate si usturoiul taiat foarte marunt.Se amesteca si se pune toata compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau tava in care s-a pus foaie de copt.Se niveleaza si se pune in cuptor pentru 40 de minute sau pana e gata.

Se poate manca rece sau calda, simpla sau cu smantana, dar neaparat impreuna cu cei dragi :)Este o mancare usoara ideala pentru zilele calduroase.

Budinca de spanac si salata verde

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu