luni, mai 18

Supa de iaurt si castraveti

Este o supa usoara de vara, foarte gustoasa si racoroasa,la noi in casa se mananca mai mult rece.
A aparut ca o combinatie intre supa de iaurt libaneza si salata de catraveti greceasca, amandoua super gustoase, asa ca am avut dreptate cand am spus ca merg bine impreuna.

Ingrediente :
1litru iaurt acru
4-5 fire ceapa verde( sau ceapa ciorii)
cateva frunze de menta proaspata ( le-am numarat...am pus 15 :) )
ulei de masline
1-2 castraveti verzi
2 oua
1 lingurita chimen
1 lingurita amidon
sare, piper dupa gust

Ceapa verde se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei de masline adaugandu-i-se ulterior lingurita de seminte de chimen si frunzele de menta. Se mai lasa un pic la calit cat sa isi lase menta aroma. Se stinge cu apa rece ( 500-600ml) si se lasa un pic la fiert. Separat iaurtul se bate impreuna cu cele doua oua adaugandu-se si lingurita de amidon. Se pune din supa fierbinte cate un pic si se amesteca cu grija ca sa nu se taie iaurtul. Cand a devenit deja lichid se adauga la supa si se da intr-un clocot, mestecand continuu in ea.


Se potriveste de sare, piper si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga castravetii taiati bastonase( se taie in lungime felii si fiecare felie bastonase).Se orneaza cu felii de castraveti si frunze de menta.

Supa de iaurt si castraveti

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu