duminică, martie 15

Conopida pane

Conopida pane, singurul mod in care mananc si eu conopida si cum nu ar fi de ajuns asta, chiar imi place. Daca ar si praji-o altcineva...ce bine ar fi :)

Poate fi un aperitiv deosebit sau garnitura la fel de deosebita, rece sau calda , simpla sau cu cascaval ras si pusa putin in cuptor, oricum ar fi, la fel de buna e .

Pentru prepararea ei, avem nevoie de:
o conopida mare si frumoasa
2 oua
cateva linguri faina
condimente
ulei pentru prajit
1-2 cubulete de supa.

Se taie conopida buchetele si se spala. Se pune la fiert in apa cu condimente ( am pus: sare, piper, boia dulce, curcum , ca sa fie galbena) si praful de supa .

Cand e moale, se scurge si se lasa un pic sa se raceasca. Intre timp se bat ouale si se adauga faina ( ca pentru snitel ) . Se trece fiecare buchetel prin oul cu faina si se pune la prajit. Se scoate si se lasa un pic la scurs pe servetel de hartie daca e necesar.

Se pune pe platoul de aperitive, sau pe farfurie ca si garnitura si se mananca cu maaare pofta.
Conopida pane

2 comentarii:

Tomata cu scufita spunea...

Aaasa-mi trebuie daca intru de dimineata si bantui pe bloguri culinare. Acuma balesc totul pe-aici si ma gandesc cu disperare ca pana la orele 12-13 mai e cale lunga. :(

Imi plac mult pozele pe care le faci mancarurilor si aproape ca ma convingi si pe mine sa pun mana sa fac ceva. Cred ca o sa si fac la un moment dat. :D

boscodina spunea...

ma bucur tare mult ca iti plac pozele mele , ma chinuie talentul, asta fotografic ca asta...dar ala culinar si mai rau :) adica ai vazut deja,e imbibat blogul in talent...a inceput deja sa ma doara una alta de atata talent :)

te astept cu mancarea, retetele, pozele la apelul de seara, de la atata talent ce bantuie in aer..sigur "te-ai virusat" :)

sa ai o zi super faina ! :)

Trimiteți un comentariu