luni, august 11

Halva de susan - Pasteli

Este o halva homemade , gustoasa , cu o puternica aroma de tahini, si nu in ultimul rand tare usor de facut . Este folosita in general pentru a umple fructe uscate cu ea (smochine, caise, prune) , dar poate fi servita si simpla, sau intinsa pe paine .
Se zvoneste prin sat ca aceasta ar fi un foarte bun  remediu antic, mentionata prima data acum 6000 de ani si s-ar numi pur si simplu Pasteli.

Ingrediente :
Tahini bruta
miere zaharisita
* cantitatile folosite de mine 5 linguri de tahini bruta cu toto cu lichidul de deasupra, 5 linguri de miere zaharisita

Se pun intr-un castron cele 2 ingrediente si cu ajutorul unui mixer se bat pana capata consistenta unui aluat (2-4 minute). Initial va fi usor faramitat, dar framantat un pic, va fi compact.
I se da forma dorita, si se pune in frigider.

Bineinteles ca se pot adauga si alte ingrediente , de exemplu vanilie care ii vor mai diminua din gustul de tahina si o va face mai asemanatoare cu halvaua de susan din comert.

* este obligatoriu ca thina sa fie bruta (ceea ce trebuie diluata ca sa iasa sosul de thina ce se mananca) si mierea zaharisita si nu lichida.

Halva de susan - Pasteli

Acesta halva- Pasteli estebogata  in zinc, fier, fibre, maneziu, calciu, cupru, vitaminele din complexul B , este buna  pentru aritmie, hipertensiune arteriala, tahicardie si  pot contribui la echilibrarea nivelul de grasime din sange, in special la echilibrarea raportului dintre colesterolul LDH si HDL - se zvoneste prin sat :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu