luni, august 11
Halva de susan - Pasteli
Este o halva homemade , gustoasa , cu o puternica aroma de tahini, si nu in ultimul rand tare usor de facut . Este folosita in general pentru a umple fructe uscate cu ea (smochine, caise, prune) , dar poate fi servita si simpla, sau intinsa pe paine .Se zvoneste prin sat ca aceasta ar fi un foarte bun remediu antic, mentionata prima data acum 6000 de ani si s-ar numi pur si simplu Pasteli.
Ingrediente :
Tahini bruta
miere zaharisita
* cantitatile folosite de mine 5 linguri de tahini bruta cu toto cu lichidul de deasupra, 5 linguri de miere zaharisita
Se pun intr-un castron cele 2 ingrediente si cu ajutorul unui mixer se bat pana capata consistenta unui aluat (2-4 minute). Initial va fi usor faramitat, dar framantat un pic, va fi compact.
I se da forma dorita, si se pune in frigider.
Bineinteles ca se pot adauga si alte ingrediente , de exemplu vanilie care ii vor mai diminua din gustul de tahina si o va face mai asemanatoare cu halvaua de susan din comert.
* este obligatoriu ca thina sa fie bruta (ceea ce trebuie diluata ca sa iasa sosul de thina ce se mananca) si mierea zaharisita si nu lichida.
Acesta halva- Pasteli estebogata in zinc, fier, fibre, maneziu, calciu, cupru, vitaminele din complexul B , este buna pentru aritmie, hipertensiune arteriala, tahicardie si pot contribui la echilibrarea nivelul de grasime din sange, in special la echilibrarea raportului dintre colesterolul LDH si HDL - se zvoneste prin sat :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu