luni, aprilie 14

Desert cu cataif , tahini si dulceata de trandafiri

Acest desert cu cataif, tahini si dulceata de trandafiri pe cat de spectaculor arata pe atat de simplu este de preparat . Cat e de delicios si cum va da gata chiar si musafirii cei mai mofturosi nu mai are rost sa va mai spun.
 Nu este un desert pentru Laila Seder, dar tare mult am vrut ca in aceasta zi sa "va rasfat" cu ceva deosebit .:) Pentru Laila Seder trebaluiesc de zor la desertul cu prune uscate si spuma mocca si semifreddo de lavanda cu ciocolata.Mirosul de lavanda si vin viert cred ca a ajuns pana pe  Carmel  :) Si bineinteles preaiubitul haroset cu portocale si vin, care nu are cum sa lipseasca de pe masa :)


Ingrediente
 (6 cupe)
250 ml smantana pentru frisca
3 linguri pasta de tahini bruta
2 linguri de zahar
2 pliculete zahar vanilat
100 ml lapte rece

aproximativ 100g cataif
40g unt
4 linguri de zahar
dulceata de trandafiri
100g halva de susan
nuci, fistic, alune dupa preferinte

Asezam firele de cataif in manunchiuri in tava in care am pus  foaie de copt. Stropim cu untul topit si racit si presaram cele 4 linguri de zahar.
Il coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade 5-10minute pana capata o culoare galben-maronie. Il lasam sa se raceasca.

Intr-un castron punem thina si amestecand turnam treptat laptele .
*Ca la sosurile de tahini, doar ca in loc de apa rece folosim lapte ,iar pasta rezultata va fi mai groasa decat un sos.
Adaugam peste paste de tahini ,smantana pentru frisca si zaharul si batem cu mixerul pana obtinem "frisca".

Halva-ua o taiem cubulete si nucile/alunele le puteti coace daca doriti.

Pe fundul cupei/paharului punem 2-3 linguri de frisca.Punem fasii de cataif peste, 1-2 linguri de dulceata de trandafiri in fiecare cupa, cubulete de halva . Adaugam o lingura de frisca deasupra si presaram nucile/alunele.

Se pun cupele in frigider la rece inainte de servire.

Desert cu cataif , tahini si dulceata de trandafiri

Hag Pesah casher ve sameah !

4 comentarii:

Merișor spunea...

Ce desert interesant si bun!

Unknown spunea...

Ce super desert! E elegant si tare aromat.

furnicuta boscodina spunea...

Maria,multumesc pentru cuvintele frumoase :)

furnicuta boscodina spunea...

Paula,multumesc pentru cuvintele frumoase :)

Trimiteți un comentariu