vineri, septembrie 18
Prajitura de lamaie cu sirop
Am descoperit-o de curand , dar m-a vrajit bine :) Simpla , delicata si totusi imbatatoare de simturi.Ingrediente:
225 g unt
3 oua
225 g faina
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la 2 lamai
200g zahar alb
70g zahar brun
150 ml lapte
pentru sirop
100 g zahar
sucul de la 2 lamai
Untul impreuna cu zaharul alb si brun se bate pana devine spuma.Se adauga ouale , unul cate unul, dupa fiecare se omogenizeaza spuma.
Se toarna laptele cate putin si se amesteca. Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt inainte, adaugam treptata si omogenizam. Adaugam si coaja de lamaie si mai amestecam un pic.
Aluatul se pune in tava unsa cu unt si se pune la copt 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar la racit( este aurie deasupra). Fierbinte cum e se inteapa cu un bat pentru frigarui sau cu o furculita cu 2 dinti, gaurele sa fie la distanta de aproximativ 2cm.
Sucul de lamaie se amesteca cu zaharul (ingredinetele siropului) la rece, nu se incalzeste si se toarna cu lingura peste prajitura. Se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se poate taia folosind forme geometrice si se orneaza( merge de minune cu capsuni sau afine),daca lipsesc sunt bune si niste nuci :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Este extraordinara,cu adevarat.Am sa incerc sa o pepar si eu.Sa vedem daca reusesc!De ce nu?
Imi place teribil si arata foarte apetisant!(pot manca imaginea?,pentru ca nu cred ca o sa reuseasc sa o prepar,parca o si vad imprastiata,oricat de multa vointa voi avea!Va voi anunta!
Desi cu intarziere , va doresc bafta multa in pregatirea prajiturii si va tin pumnii.Nu va descurajati, chiar si daca va pare ca s-a taiat, continuati, este o prajitura nepretentioasa si iese buna indiferent de emotiile "bucatarului".
Trimiteți un comentariu