vineri, august 7
Panacotta cu portocale si menta
Un dulce delicat, aromat si imbatator de simturi :)Ingrediente:
500ml frisca lichida
sucul de la 2 portocale
coaja rasa de la o portocala
75g zahar
3 linguri de frunze de menta taiate
7g gelatina
1 lingura suc de lamaie
75 ml apa
Se pun intr-o cratita pe foc: frisca lichida, sucul de portocale, coaja rasa de la o portocala, sucul de lamaie si zaharul . Se lasa la foc mijlociu pana smantana e fierbinte, nu sa fiarba. Se lasa sa se raceasca.
Separat se pun 75 ml apa la fiert, dupa ce a dat in clocot se adauga frunzele de menta taiate marunt Se acopera cu o farfurita si se lasa aproximatv 10 minute. Se strecoara infuzia rezultata si se mai pune pe foc cat sa fie fierbinte . Se toarna intr-un castron si se dizolva gelatina in el. Se toarna gelatina prin strecuratoare in lichidul de frisca rece, se amesteca pentru omogenizare si se pune in forme.In 4-5 ore este gata inchegata si poate fi servita.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
fina, dragutza... buna de pus intr-o lingura si papat ... like you :p
multumesc, Lacrima :) esti tu prea draguta...ca eu...sunt comestibila doar o data ...sunt atat de caustica uneori incat obstescul sfarsit e garantat de la prima inghititura :)
dar prajitura e cu adevarat buna , dar mai ales comestibila :)
Hi,boscodina sefa>:d<.
Eu folosesc la 300 ml lapte 2 sau 3 linguri de faina pe care le pun in lapte atunci cand e aproape sa clocoteasca,adaug cacao si esente si cam atat.Las un pic la racit si mai pun in ea cam 100 gr margarina.
Bunica mea face crema doar din lapte,faina si cacao si e destul de buna si asa.
Te poop si te mai astept pe la mine.
multam fain,
o sa imi notez ca atunci cand voi gasi "tava" sa pot deja produce :)
hehe...fiecare fel de mancare cu consumatorii lui :p deci tot sfarsesti in linguritza :))) (ma joc) stiu cum e sa fii asa cum zici ca esti. si pe mine ma trazneste aceeasi inspiratie :))))
Trimiteți un comentariu