duminică, iunie 7
Strudel cu praz
Delicios, aspectuos..iar aluatul..se topeste in gura, nu iti vine sa te mai opresti (aluatul, unui consacrat, umplutura gasite acum cativa ani pe net).Ingrediente:
pentru aluat
200g faina
2 linguri ulei
sare dupa gust
1 albus de ou
50g margarina(unt)
1 lingura de lapte
1/3 pliculet praf de copt
pentru umplutura
1 fir de praz
100g telemea
1 galbenus de ou
100g branza dulce de vaci
sare, piper
1/2 boia dulce
1 lingurita cimbru
2 linguri lapte
pentru uns:
un galbenus de ou
Ingredientele aluatului se pun impreuna intr-un castron si se framananta pana devin un aluat omogen. Se lasa sa se odihneasca acoperit cu un prosop de bucatarie cat timp pregatim umplutura.
Prazul se taie feliute subtiri si se pune la calit in putin ulei. Cand incepe sa prinda o tenta maronie, se adauga cele 2 linguri de apa sau lapte si se lasa sa fiarba pana se evapora . Se lasa sa se raceasca un pic si caldut se amesteca cu toate condimentele, cele 2 feluri de branza si galbenusul de ou .
Aluatul se intinde destul de subtire( se va umfla de la praful de copt) mai mult in lung si se pune umplutura lasand marginile 1.5 cm goale. Se ruleaza si se unge cu galbenus de ou. Se poate coace asa lung , drept sau crestat din loc in loc. Eu l-am taiat bucatele de cam 10 cm lungime, si le-am crestat( au iesit 6 bucati).
Se pune in cuptor la copt (200 grade, 30-40 minute) pana cresc in inaltime si se rumenesc.
Alte retete de strudel :
Strudel cu prune si caramel
Strudel cu fructe uscate
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Very nice this strudel!
thank you very much! you are as nice as allways :)
Foarte bune retetele, felicitari pentru tot :), m-am uitat peste ele si sunt tare gustoase !
Multumesc mult :) ma bucur ca ti-au facut cu ochiul , inseamna ca le-am instruit bine :)
O zi faina!
Trimiteți un comentariu