luni, iunie 8

Placintele de ceapa

Desi numele nu suna prea pompos, ceva de high-life, sunt tocmai bune pentru acasa unde etichetele palesc in fata caldurii caminului , sunt bune de a fi mancate inconjurat de cei dragi , toti dintr-un castron :)

Ingrediente:
3 cepe mari
3 catei de usturoi
1 ceasca( ceasca de capuccino folosesc eu) faina
1ou
1 plic praf de copt
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita chilli
ulei pentru prajit
sare,piper

Se taie ceapa pestrisori fini , usturoiul se toaca marunt.Se amesteca faina cu praful de copt , chilli si boia.Se adauga apa cat cuprinde( eu am pus 3/4 din cescuta de cappucino) pentru a se face un aluat cremos( asemanator cu cel al gogosilor pripite), in care se incorporeaza ceapa si usturoiul.

Se incinge uleiul in tigaie (baie de ulei) si cu lingura se pune din tigaie aluatul.Se prajesc placintele pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se servesc fierbinti cu ketchup sau sos de chilli.

Placintele de ceapareteta gasita pe net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu