joi, iunie 18
Placinta cu vinete si branza mascarpone
Ea de fapt se cheama prajitura, ca e atat de spumoasa incat daca nu ar fi sarata si cu legume, ar putea fi o prajitura :) Adevarul e ca daca nu ar fi sarata si nu ar avea vinete...ar fi branza ,ca aia mai ramane, dar visam si eu poetic , ce nu am voie :)Ingrediente:
2 vinete mijlocii
1 ardei rosu
1 cutie de smantana(250 ml)
250 g branza dulce
250 g crema de branza (mascarpone)
100g branza telemea
2 oua
2 linguri faina
un varf de lingurita praf de copt stins cu putin lapte
sare, piper dupa gust
ulei de masline
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Se taie vinetele in lungime in felii grosute. Se stropesc cu ulei de masline si se aseaza pe fundul si peretii tavii, peste se adauga ardeiul rosu taiat cubulete mic. Se pun in cuptor la copt pana cand se patrund ,sunt moi.
Branzele,smantana, ouale , condimentele si faina se amesteca si se toarna peste feliile de vinete si ardei. Se coace aproximativ 30 de minute sau pana e gata(auriu -maronie deasupra si o consistenta de budinca)
Se face in tava de cozonac si iese mult mai inalta partea de branza , eu nu am vrut-o asa inalta asa ca a pus-o intr-o tava mai mare.Sursa de inspiratie: Hana Shaulov
Alte retete cu vinete:
Timbale cu vinete, fenicul si branza Cheddar
Desert cu pere si dulceata de vinete
Rulouri de matzot cu crema de vinete
Placinta cu vinete si carne
Turnulete de vinete cu branza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Cat de bine sunaaaa...Ador placintele cu branzica, si in acelasi timp si vinetele. Chiar ar fi minunat sa le combin si eu. Multumim de reteta si felicitari pt un blog atat de minunat !! Te astept si pe la mine! O seara placuta !
Multumesc mult pentru cuvintele calde :) Tocmai am dat o fuga pe blogul tau ..si am murit de pofta :) O primavara senina si roz!
Trimiteți un comentariu