duminică, mai 31
Tort cu zmeura si branza
Aceasta este prajitura aleasa pentru Shavuot-ul acasa.Simplu, nu necesita munca exagerat de multa, dar cu toate astea un gust aparte,deosebit, exact cum ii sta bine unui tort de sarbatoare.Ingrediente:
pentru blat:
300g branza dulce
250g zmeura ( congelata-am folosit eu)
6 linguri de zahar
6-7 linguri faina de mathot
* eu am folosit faina de matzot datorita sarbatorii, dar cu siguranta se pot folosi cu succes biscuiti macinati.
pentru crema
1 cutie budinca de vanilie instrant
lapte pentru budinca
6 linguri de zahar
250ml frisca lichida
1/2 lingurita coaja de lamaie
7g gelatina
apa fierbinte pentru gelatina
pentru ornat
cateva fructe de zmeura( luate din acelea 250 ale blatului)
frunze de menta proaspata
siropul de la zmeura amestecat cu putina gelatina
Se amesteca ingredientele blatului , pana devin o pasta omogena. Se aseaza pe fundul unei tavi cu peretii detasabili si se niveleaza. Componentele cremei se bat pana devin o crema spumoasa. Se adauga gelatina dizolvata in apa fierbinte si se omogenizeaza.Se toarna peste blat.
Ornam totul cu zmeura pastrata pentru asta si frunze de menta. Eu am dizolvat putin gelatina in sucul de la zmeura pe care l-am fiert inainte si am stropit tortul cu el.
Se lasa in frigider peste noapte. E o prajitura simpla si deosebita in acelasi timp, ideala ca desert dupa o masa de sarbatoare :)
reteta de net
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
16 comentarii:
SUUPER!!!
arata demential!!vreu si eu,vreau si eu :d
Tare bine arata! Felicitari!בראבו!
Bun bunut! :)
Arata bine si sint sigura ca e si tare bun!
Felicitari pentru blog!
Multumesc, Geta! Un "super" de la o gospodina cu experinta, e un mare compliment! :)
Cristina, vizitatorii mei, musafiri de cinste..asa ca "a mai falnica" felie...rezervata pentru tine :)
Multumesc tare mult , Flori, dar mai ales pentru " bravo" :)
Miha, adevar ai grait ! :) Tare bun :)
Carmen, sincer e tare bun dar mai ales usor. Uitasem de el, dar cand "l-am regasit", mi-am dat seama ca a ramas la fel de bun ca la "primele intalniri".
Multumesc pentru complimente, blogul..e o mica parte din mine, coltul meu de liniste si "dat in stamba" intre doi centrali si un incisiv :)
Salut!
Arata excelent, duminca urmatoare il "pregatesc" si eu. Dar te rog sa ma lamuresti: ce e faina de matzot (mathot)? Matzot suna a ceva evreiesc...nu-i problema, dar sa nu mor...nelamurita.
In rest, numai de bine si retete cat mai bune.
Salut Mariana,
De Pesah( sarbatoarea Iesirii evreilor din Egipt) se mananca ceea ce se cheama matha(singular)-mathot(plural), sunt facute doar din apa si faina, fara nimic de crescut, respectand norme stricte de cashrut.Faina de mathot,este facuta din mathot faramitat, e la fel de fina ca pesmetul.
Sa ai spor la treaba duminica si te astept sa imi spui "cum ti-a placut".
pentru ziua fetelor ma gandeam sa fac un tort cu branza si ceva dulceata.credeam ca nu exista...dar vad ca aveai si tu unul:P
arata suuuper!sper sa iasa ceva si de "capul"tortului meu;)
asta nu e facut cu gem ci cu fructe proaspete-decongelate. asa ca tort e unul foarte bun ,merita incercat ! o seara faina si la multi fetelor ?dar ce sarbatoriti?
sf.daria si ilaria.acum pe 19:D
Ei, inca o data la multi ani si multe cadouase fetelor! Astept sa-mi spui cum ti-a iesit tortul si mai ales daca a avut succes!O seara superba si numai bine!
Trimiteți un comentariu