joi, aprilie 30

Tort de curmale

Tortul de curmale, se numeste asa probabil datorita formei ,ca e rotund, este o prajitura foarte usor de facut , delicioasa si de efect.E atat de gustos incat al nostru s-a terminat intr-o zi...asa ca maine..am misiune ...sa faca altul :)

Ingrediente:
150g curmale
150g zahar pudra
100g migdale macinate
3 linguri pesmet
5 oua
1 pliculet praf de copt
250-500ml frisca lichida

Curmalele se taie felii subtiri in lungime.Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu zaharul , pana devin bezea.Se adauga galbenusurile, migdalele macinate, esenta de vanilie,pesmetul , praful de copt stins cu putin lapte. Se amesteca pana se omogenizeaza.Se pune in tava unsa cu margarina si se lasa la copt 30-40 de minute la temperatura obisnuita.
Cand se raceste se taie in jumatate( orizontal) se pune frisca muuulta :) se acopera cu a doua parte si se imbraca totul in frisca.Eu am amestecat putin ness cu frisca si am facut niste "ornamente"

Tort de curmale

3 comentarii:

Maria spunea...

Buna. As fi vrut sa incerc tortul, dar in lista cu ingrediente nu apar ouale, si vreau sa intreb cate oua se folosesc in aceasta reteta? Multumesc.

furnicuta boscodina spunea...

Maria,
imi pare rau si imi cer scuze pentru incovenintsi mai ales aiureala mea cand am scris reteta.Eu am pus 5 oua ,dar daca ai stranse albusuri de la alte prajituri, poti pune 10 albusuri in loc(mama il face uneori cu albusurile ramase si iese la fel de bun).

Anonim spunea...

suna foarte bine. Imi plac curmalele si eu le pun in cozonac, in loc de stafide, devin asa de cremoase....yummy

Trimiteți un comentariu