joi, aprilie 30
Tort de curmale
Tortul de curmale, se numeste asa probabil datorita formei ,ca e rotund, este o prajitura foarte usor de facut , delicioasa si de efect.E atat de gustos incat al nostru s-a terminat intr-o zi...asa ca maine..am misiune ...sa faca altul :)Ingrediente:
150g curmale
150g zahar pudra
100g migdale macinate
3 linguri pesmet
5 oua
5 oua
1 pliculet praf de copt
250-500ml frisca lichida
Curmalele se taie felii subtiri in lungime.Ouale se separa,albusurile se bat spuma cu zaharul , pana devin bezea.Se adauga galbenusurile, migdalele macinate, esenta de vanilie,pesmetul , praful de copt stins cu putin lapte. Se amesteca pana se omogenizeaza.Se pune in tava unsa cu margarina si se lasa la copt 30-40 de minute la temperatura obisnuita.
Etichete:
curmale,
frisca lichida,
migdale,
reteta,
tort de curmale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Buna. As fi vrut sa incerc tortul, dar in lista cu ingrediente nu apar ouale, si vreau sa intreb cate oua se folosesc in aceasta reteta? Multumesc.
Maria,
imi pare rau si imi cer scuze pentru incovenintsi mai ales aiureala mea cand am scris reteta.Eu am pus 5 oua ,dar daca ai stranse albusuri de la alte prajituri, poti pune 10 albusuri in loc(mama il face uneori cu albusurile ramase si iese la fel de bun).
suna foarte bine. Imi plac curmalele si eu le pun in cozonac, in loc de stafide, devin asa de cremoase....yummy
Trimiteți un comentariu