luni, aprilie 27

Prajitura cu pere, ciocolata si vin

Dupa ce am intors casa cu fundul in sus cautand reteta, cand deja imi luasem gandul sa mai "gust" vreodata prajitura asta...am gasit-o...era scrisa pe cealalta parte a altei retete..si logic dupa ce am facut-o ,am lasat-o scrisa tot pe foi...
Ce data viitoare imi strica putina adrenalina ?:)

Ingrediente:
4-5 pere
4 linguri de zahar
200g ciocolata amara
70g unt(margarina)
20 biscuiti petit mari
vin alb, aproximativ jumatate de cana
tava de chec

Se curata perele de coaja si samburi si se taie in feliute subtiri si micute( am taiat fiecare para in sferturi si fiecare sfert in jumatate, si pe aia am taiat-o feliute pe latime). Se pun impreuna cu vinul si zaharul la fiert. Sunt gata cand perele sunt moi , dar sa mai ramana si sirop.

Se topeste ciocolata impreuna cu margarina (eu mai pun o lingura de lapte si o topesc direct pe foc).Cand toate astea sunt gata se "asambleaza" prajitura. se incepe cu ciocolata topita, se unge fundul tavii, apoi biscuitii peste care se toarna putin sirop de la pere cat sa se umezeasca un pic, apoi iar ciocolata si perele Se termina cu biscuiti peste care se toarna ciocolata. Se lasa la frigider 2-3 ore , se taie felii si se savureaza cu sau fara cafea :)


Prajitura cu pere, ciocolata si vin

4 comentarii:

Mary spunea...

Great dessert!

furnicuta boscodina spunea...

Thank you:)

Anonim spunea...

O reteta senzationala ...usor de facut si excelenta la gust ...eu nu am avut ciocolata amaruie si am folosit ciocolata de menaj...Am pus si niste nuca sfaramata intre straturi...Delicios...Vineri o voi face iarasi...avem musafiri ...multumesc !

boscodina spunea...

Ma bucur tare mult ca ti-a placut prajitura si mai ales ca azi o repeti.Rasturnarea casei cu fundul in sus in cautarea retetei a meritat cu varf si indesat :)
Un weekend minunat cu lucruri bune si musafiri fericiti :)

Trimiteți un comentariu