miercuri, aprilie 8

Haroset pentru Pesah

Pesah-ul este una din cele mai importante sarbatori evreiesti, este Sarbatoarea Iesirii din Egipt, cand evreii condusi de Moshe au renuntat la a mai fi sclavi si au pornit spre Tara Promisa.
Printre "ingredientele" nelipsite ale Pesahului se numara si Haroset -ul, Prea dulcele libertatii.

Ingrediente:
1/2 kg curmale in vid
100 ml silan- miere de curmale
1/2 cana de vin rosu
1/2 mar
1 banana
ochiometric 100g nuci taiate
2 linguri scortisoara
1 lingurita rasa bine praf de cuisoare
1 lingurita rasa ginger
1/2 lingurita rasa piper negru
nuci si susan pentru ornat

Curmalele, silan-ul si vinul se pun la fiert amestecandu-se din cand in cand , pana devin o pasta.
Marul se curata si se da prin razatoarea mare, banana se piseaza, cu o furculita. Cand au devenit pasta curmalele ,se adauga peste banana si mar. Adaugam nucile si condimentele.
Mare grija cu praful de cuisoare, e destul de aromat, cui nu-i place , preferabil sa puna mai putin sau chiar deloc.Se adauga si gingerul si piperul.

* din prea mult elan,am atacat in forta reteta si prima parte cu fiertul curmalelor "am ratat s-o trag in poza"

Se amesteca toate si se fac bilute ce se dau apoi printr-un amestecul de nuci si susan.

Haroset pentru Pesah
Hag Pesah Sameah !


Alte retete cu haroset si de haroset

Bomboane de ciocolata cu haroset
Prajiturele de Pesah cu haroset si cocos
Haroset cu scortisoara si ginger
Haroset cu portocale si vin



2 comentarii:

Flory spunea...

Buna! Azi am descoperit blogul tau si sunt innebunita. Vreau sa fac toate retele. :)
Pt inceput o sa fac azi pate de ficat, orez cu mere si haroset pt Pesah.
Apoi imi fac lista de cumparaturi si am ce gati multe luni de acum incolo.
Multumesc frumos ca ne impartasesti si noua retetele tale!
O zi frumoasa!

furnicuta boscodina spunea...

Bine ai venit Flory ,
Ma bucur tare mult ca-ti place blogul meu si ti-am dat idei :) Multumesc mult pentru cuvintele frumoase :)
O zi superba si un sfarsit de saptamana de minune !

Trimiteți un comentariu