joi, martie 19
Placinta de mamaliga si carne
Special pentru sotul meu , am "scos" din maneca placinta de mamaliga cu carne. Cand lenea-i mare si dorinta de gustos si mai mare...la asa retete ajungem.Ingrediente:
apa, sare, malai pentru o mamaliga ptr 3 persoane nu foarte tare
1/2kg carne tocata de vita
3 oua
ceapa
2-3 catei de usturoi
verdeata proaspata
sare, piper, boia dulce
un praf de scortisoara( cat iei cu degetele)
putin cimbru
ulei
2 linguri pasta de rosii
Se taie ceapa marunt si se pune la calit. Se adauga carnea , se acopera si se lasa la prajit.Se adauga pasta de rosii si se mai lasa un pic sa fiarba.Cand e gata se adauga usturoiul si se condimenteaza, nu uitati de scortisoara, da o aroma aparte. Se adauga verdeata si se lasa sa se raceasca.
Separat se face mamaliga. Cand e gata, fierbinte se ia cu lingura jumatate din mamaliga si se intinde intr-o tava ( gen foaie), acoperind tot fundul. Carnea racita se amesteca cu 2 oua si se pune peste foaia de mamaliga. Se adauga si cealalta jumatate de mamaliga intinzand-o bine ca sa acopere tot. Se bate un ou si se unge "foaia" de sus.
Se da la cuptor 15-20 de minute la temperatura moderata.
Se serveste calda sau rece, taiata felii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Asta sigur am s-o incerc si eu. Si am sa-ti spun cum a iesit. Mersi.
Papy, im primul rand scuze ca raspund dupa 15 secole, dar am lipsit motivat, nu asa pe ochi frumosi :)
In primul rand nu ai de ce sa ii ceri scuze ca nu iti place placinta cu ficat pentru ca nu iti place ficatul.cred ca fiecare din lumea asta are macar 3 lucruri care nu ii plac, si ma refer doar la mancare ca in general...nu ne ajung degetele de la maini sa le numaram.
Ma bucur tare mult ca nu sunt singura careia ii plac chiftelele cu cartof dulce si as manca fara numar.
Daca reusesti sa faci placinta asta cu mamaliga sa imi spui , te rog, cum ti-a iesit , dar mai ales daca ti-a placut :)
O seara faina si numai bine!
Trimiteți un comentariu