duminică, martie 22
Ceapa umpluta cu piept de curcan
Pentru intalnirea de gradul 3 cu Mama Scorpie ( a se citi soacra), am batut net-ul in lung si in lat sa gasesc o reteta mai sofisticata...sa o lase fara cuvinte, ce n-as da de asa noroc :)Ceapa umpluta a laudat-o si raslaudat-o dar fara cuvinte nu a ramas...mai incerc pe viitor si alte retete si daca nu merge..am sa incerc niste cucuta pane...asa ca pentru sufletul ei :)
Ingrediente:
7 cepe mari
1/2 piept de curcan
2/3 cana cu vin alb
1 lingura faina
putin ulei
2 galbenusuri de ou
sare, piper
marar, patrunjel, tarhon
Se curata ceapa de coaja, se taie varfurile...asa cu simt de raspundere ca "impresia artistica " de ele depinde.Se spala varfurile cu mustati in 15 mii de ape...ca tre sa luceasca.:)
Se curata miezul cepelor, tot cu simt de raspundere...ca tre sa mai ramana ceapa dar in acelasi timp tre sa fie gaura destul de mare incat sa incapa umplutura.
Separat se amesteca pieptul de curcan taiat marunt marunt cu miezul de ceapa taiat marunt marunt , condimentele, verdeata si galbenusurile. Se umplu cepele cu acest amestec si se aseaza intr-o tava inalta. Se prajeste o lingura de faina in ulei si se stinge cu vinul alb. Sosul astfel obtinut se toarna in tava cu cepele cat sa acopere 3/4 din cepe. Se pune "ciuful" cepelor si se baga la cuptor o ora.
Arata bine, sunt de senzatia, sunt aromate, dar cred ca ies mai pe gustul meu daca in loc de sos s-ar infasura fiecare ceapa in aluminiu si s-ar coace in suc propriu. Imi dau si eu cu parerea :) , ca am zis ca data "aviatoare" incerc asa.
*sursa de inspiratie site-ul eva.ro
Etichete:
ceapa umpluta,
fel principal,
piept de curcan,
reteta,
tarhon,
vin alb
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu