marți, martie 24
Chiftele cu cartof dulce
Imi era pofta de chiftelele bunicii mele, aveau un gust aparte..dulceag...asa mi-a venit ideea sa incerc...marea cu degetul si pentru gustul dulceag sa pun cartof dulce.
Ingrediente:
1/2 kg carne tocata (amestesc de curcan cu vita si pui)
1 cartof dulce mare
1 ceapa mare
1 morcov
3 catei de usturoi
marar, patrunjel proaspat
sare, piper
boia dulce
un praf de scortisoara
2 oua
Carnea se amesteca cu legumele taiate ff marunt sau date prin razatoare , condimentele si ouale. Din pasta obtinuta se modeleaza bilute pe care eu le-am pus pe tava acoperita cu folie de aluminiu si le-am pus in cuptor la copt( 200 grade - 1 ora).
Nu au iesit ca cele ale bunicii mele, dar au fost dulcege si tare gustoase.Cu legume proaspete ca si garnitura, s-au evaporat :)
Chiftele de peste cu sos de telina
Chiftele de peste cu ful verde
Chiftele cu sos de lamaie si curcum
Chiftele cu sos de rodii si artar
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Chiftelute ca acestea am facut si eu, sa tot mananci. Pofta buna
Trimiteți un comentariu