duminică, noiembrie 20

Cozonac cu mere

Cum am promis data trecuta, am sa va tin la curent cu peripetiile jumatatii de aluat ramas de la prajitura cu umplutura de mere uscate, gris si  mac.

Deci , sa ne tinem de promisine, ca-i musai , prajitura ce iese este de milioane, delicioasa si cu gust de toamna ruginie.Nu, toamna ruginie nu are gust de rugina, are gust de fructe date-n parg si aroma de vin fiert cu scortisoara :)

Daca v-am convins zic sa ne suflecam manecile si sa nu lasam aluatul de izbeliste . Acum ar fi timpul sa spalam si 2 mere si sa le curatam de coaja . Le taiem in sferturi si scoatem casuta samburilor.

Aluatul il intindem pe masa unsa cu ulei si in taiem ca oe pizza, in 8 felii. Punem cate un sfert de mar la marginea feliei de aluat, presaram peste el scortisoara si zahar si rulam aluatul ( ca un cornulet mai mare )Facem la fel cu fiecare bucata de mar si triunghi de aluat.

Intr-o tava de chec unsa  cu unt punem rulourile de aluat cu mere , unul langa altul. Ungem prajitura cu 50 de grame de unt moale- la temperatura camerei si 4 linguri de miere si....putina SARE. Exact sare, va da un gust deosebit prajiturii noastre, de caramel sarat  :)

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru 30 -35 de minute. lasam prajitura sa se raceasca putin si o servim alaturi de o cana cu lapte. Deeeliiiciiiiiiiiooooooooasa.

Cozonac cu mere


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu