miercuri, iunie 1

Budinca de branza dulce cu quinoa

Daca ati fiert prea multa quinoa pentru salata  sau pur si simplu pana s-a fiert va trecut foamea si acum aveti pofta de ceva dulce , aceasta budinca poate fi alegerea potrivita si la indemana.

Ca sa nu mai spunem cat de mult aceasta budinca raspunde cerintelor noului trend in materie de mancare: fara faina ,ca ingrasa, sanatos/natural/bio/green. Si-n plus ofera necesarul zilnic de vitamine si calciu de care copiii au nevoie. Ultima parte este o gluma , tratati-o ca atare, caci sincer habar nu am de cat calciu au nevoie copiii zilnic.


Ingrediente:
500g branza de vaci dulce
500g mascarpone
900g quinoa fiarta
6 oua
2 pliculete de zahar vanilat
6 linguri de zahar
7 g praf de copt
coaja de la 1 1/2 lamaie
sare
fructe de padure-optional


Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam sarea si zaharul vanilat peste albusuri si le batem pana obtinem o spuma lucioasa care nu curge cand rasturnam castronul.
Adaugam peste galbenusuri restul de zahar, branza dulce , branza mascarpone, coaja de lamaie si praful de copt si amestecam pana se uniformizeaza.
Adaugam amestecul de galbenusuri si quinoa fiarta si racita peste spuma de albusuri si amestecand cu o lingura peste cap.
Turnam 2/3 din compozitie in tava unsa cu unt, presaram fructe d epadure si turnam peste cealalta parte. Coacem budinca de quinoa 40 de minute la temperatura de 210 grade Celsiu.
Se serveste rece.

Budinca de branza dulce cu quinoa

Daca orice ati vedea gandul va ramane tot la ciocolata, veti gasi aici reteta de prajitura de quinoa cu ciocolata si zmeura.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu