vineri, noiembrie 9

Salata de paste cu ton si ardei acri

Ei si uite ca a mai trecut o saptamana, toamna si-a intrat in drepturi si aici, a adus cu ea cer innorat si prima ploaie mai serioasa.  Ma gandesc sa pastram totusi culorile calde ale verii si amintirile vacantei ce acum pare atat de departe. Si uite asa, am sa va tentez cu o gustosa salata cu ton si ardei si musai paste :)

Ingrediente:
300g paste spiralate
250 g ton din conserva 
300g ardei rosu acru
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
putin cimbru uscat 
2-3 rosii din conserva
sare, piper 
ulei

Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet  in apa cu sare . Se lasa putin la scurs.Se taie ceapa marunt si se pune la calit in cateva linguri de ulei ( nu sa inoate in el dar nici sa fie foarte putin , sa nu se observe). Se adauga usturoiul si rosiile taiate marunt . Adaugam cimbru si putina apa ,daca e nevoie si mai lasam putin pe foc . Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Ardeiul acru se scurge si se taie marunt, tonul din conserva se scurge si el si se desface in fasiute. Adaugam tot peste paste (dupa ce le punem intr-un castron ) : ceapa calita cu tot cu sos, tonul scurs si ardeiul taiat marunt( puteti amesteca sosul cu tonul si ardeii inainte)

Amestecam si servim. Puteti rade putina branza /cascaval deasupra inainte de servire.


Un sfarsit de saptamana minunat  si o toamna de poveste !

8 comentarii:

coco spunea...

tare buna salata , si eu fac !

Truedelights spunea...

Delicioasa combinatie!

Unknown spunea...

Ce mancarica delicioasa!!

In bucatarie la Sidy spunea...

Imi place mult cum arata.
Trebuie sa fie delicioasa.
Te tzuc cu drag !

Sidy spunea...

Craciun fericit si implinirea tuturor dorintelor,alaturi de cei dragi !
Te tzuc cu drag .

Delia - Pizza Colosseum spunea...

Putini stiu cat de delicioasa este salata de paste, unele persoane nu concep ideea de paste reci :) Mersi ca incecri si tu s-o promovezi ;) Minunata reteta, trebuie s-o incerc si pe asta.

Delia - Pizza Colosseum spunea...

Scuze, am crezut ca se serveste rece :(

furnicuta boscodina spunea...

Delia, ma bucur tare mult ca iti place reteta :) Avand ulei cred ca daca se racesc nu ar fi o problema sa fie mancate reci, deci nu ai gresit cu nimic . Astea nu au rezistat sa se raceasca :) O zi superba ! :)

Trimiteți un comentariu