duminică, aprilie 29

Prajitura cu mac, ciocolata, nuci si stafide

In al 13-lea ceas , dupa ce m-am razboit toata ziua cu internetul, cu prajitura in varf de bat , ma prezint la apelul Dulcei Romanii . Provocare dulce si inmiresmata ce a primit gazduire luna asta pe blogul plin de bunatati al Alinei - Blog de sotie fericita
Prajitura asta ne-a rasfatat cu ocazia Purimului de anul acesta .Macul nu putea lipsi indiferent de concentratia de lene din aer. Teoria nu s-a aplicat si in cazul postarii :) Profit insa de ocazia provocarii lunii aprilie ca sa scot prajitura la lumina, caci merita , multi o vor indragi pe loc.

Ingrediente:
200 g ciocolata amara
200g unt
3 linguri brandy
6 oua
300g zahar
200g mac macinat
100g nuci
100g stafide
3 linguri pesmet

Topim ciocolata in bain-marie. Cand devine lichida stingem focul si adaugam untul taiat cubulete mici. Amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca. Cand e destul de rece , dar inca lichid(nu lasam sa se intareasca), adaugam galbenusuile si brandy si amestecam.
Albusurile impreuna cu zaharul si putin sare le batem pana devin bezea . Adaugam cu grija turnand in fir subtire ciocolata cu galbenusuri si unt, amestecam de jos in sus.

Adaugam macul macinat, nucile (eu le-am rupt , nu am pus samburele intreg), stafidele si pesmetul si uniformizam . Turnam aluatul in tava unsa cu unt  si coacem aproximativ 40 de minute la 180 de grade Celsius (sau pana trece testul scobitorii).

Se lasa sa se raceasca. Se poate presara zahar praf , se poate servi simpla , cu frisca sau cu inghetata.

4 comentarii:

FLORY spunea...

Deosebita,ciocolatoasa si tare apetisanta!Pupici

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc mult Flory, dulce ca intotdeauna :)

In bucatarie cu Aziz spunea...

Ce fain se vad nucile prin ciocolatoasa!!!o saptamana faina sa ai!!!

furnicuta boscodina spunea...

Au scos si ele nasul in lume sau..sa le vada lumea, ceva de genul asta :) O saptamana de milioane si tie !

Trimiteți un comentariu