luni, aprilie 23

Bomboane de ciocolata cu haroset

Cand te pocneste harnicia si nici ochelarii nu te mai ajuta, fapt pentru care iti vezi familia cat un batalin si faci haroset cat pentru intreaga armata, mai e ceva de facut in afara de a te obisnui cu ideea ca vei manca haroset pana la Rosh haShana? Logic ca mai e ceva de facut , si nu orice, ci.....bomboane de ciocolata cu haroset :)

Ingrediente:
ciocolata alba(300g )
haroset
forme si curaj :)

Se topeste ciocolata in bain-marie, se subtiaza cu 2 linguri de ulei fara gust /miros puternic. Se ung formele cu putin ulei , se toarna putina ciocolata si se intinde pe fundul formei si marginile sale. Se pune haroset lasand insa loc pentru inca un strat de ciocolata.
Se toarna din nou ciocolata acoperind tot harosetul . Se pun formele in frigider pentru cateva ore.

Se scot , se ambaleaza ca mic cadou gustos in celofan(daca le faceti cadou lasa-ti ciocolata sa se intareasca la temperatura camere ,nu in frigider) sau se impart cu cei dragi , doar cei dragi :)


Am avut si varianta pentru copii, unde am folosit haroset cu scortisoara si ginger si alte forme :)


10 comentarii:

goblenuricusuflet spunea...

Vai cum arata...imi ploua in gura!

boscodina spunea...

Multumesc Alex ! Pupici pticilor si o zi tare buna tie !

coco spunea...

habar nu aveam de haroset :)))

pansy spunea...

Da'chiar ca te-a chinuit talentul! Cred ca sunt foarte bune !Uitasem de haroshet,dar mi-am adus acum aminte .

furnicuta boscodina spunea...

Coco,cred ca nici nu aveai motive sa stii ce e harosetul . Lasand la o partea parte strict culinara ca e o pasta facuta din curmale/mere la care se adauga tot felul de fructe, nuci, seminte, in iudasim are o semnificatie foarte importanta. Este legat de Iesirea evreilor din Egipt (Moshe)si are o semnificatie deosebit de importanta la Laila Seder(masa de Pesah), niciodata nu lipseste.
O zi super faina si numai bine!

furnicuta boscodina spunea...

Pansy, ma bucur ca ti-am amintit eu de haroset, Daca ar rezista transportului,ti-as fi amintit si cu un borcanel de haroset .Dar daca nu merge las' ca te atrag cu poze :)
O zi super faina si numai bine!

gina spunea...

Wow arata genial!

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc Gina :)

simplu si bun spunea...

Wow,ce blog deosebit din toate punctele de vedere,felicitari!Nu am auzit de haroset pana acum ,desi noi ,aici in Banat, am avut o copilarie multiculturala care se simte intens ca si influenta si in bucataria locala.Pare simplu daca ai deja haroset-ul si cred foarte bun, musai sa incerc si eu.O zi frumoasa,Daiana (mesterul torturilor Simplu si bun)

furnicuta boscodina spunea...

Daiana,multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase, iti dai seama ca m-am umflat in pene mai rau decat un balon :)
Si harosetul e foarte usor de facut , o nimica toata 2 minute in mixerul de bucatarie si gata pasta.Aici pe blog gasesti doua retete de haroset care merg de minune in bomboane.
O zi super faina si numai bine!

Trimiteți un comentariu