duminică, august 14

Desert cu prune uscate si spuma mocca

Mai mult sau mai putin , asta va fi luna prunelor, retetelor cu prune. August cu ale ei provocari, mi-a trezit amintiri si pofta. Oarecum deschizatoare de drum in aceasta calatorie printre prunii indoiti de rod ,va fi desertul de azi. Delicios :)

Ingrediente:
120g prune uscate
100 ml vin rosu licoros/dulce
1 lingura rasa zahar brun
3 cuisoare
1/2 bat scortisoara
1 mana migdale
1 lingura magiun de prune
1 lingurita rom
pentru spuma de mocca
200 ml+200 ml smantana pentru frisca
100g ciocolata alba
1 lingura rasa ness
1 lingura zahar alb

Cu o seara inainte punem smantana pentru frisca la fiert- doar pana atinge punctul de fierbere. Adaugam nessul si ciocolata alba si amestecam pana se divolva / topeste. Lasam sa se raceasca si apoi in frigider pe toata perioada noptii.

Prunele uscate, fara samburi, se pun la fiert impreuna cu vinul ,zaharul, scortisoara si cuisoarele.
Se fierb la foc mic pana mai ramane aproximativ o treime din vinul pus. Se scot scortisoara si cuisoarele si se lasa la racit . Apoi se fac pasta cu ajutorul blenderului/robot de bucatarie. Adaugam in robotul de bucatarie migdalele , lingura de magiun si romul si amestecam iar pana se maruntesc migdalele.

Adaugam pasta de prune pe fundul cupei.Batem , cu mixerul, amestecul de frisca cu ness si ciocolata pana obtinem o spuma. Adaugam in cupa spuma mocca .

Din ceilalti 200 ml de smanatana de frisca impreuna cu lingura de zahar alb vom face frisca , pe care o punem sus de tot in cupa, ultimul strat.

Iese mai multa frisca decat se vede in poza, eu am ramas cu mai putin ca pisicutele din casa, mai exact motanii si..catelul :) au tot gustat pana am aranjat eu cupele :)

Se orneaza dupa preferinta .
Se tine in frigider 2-3 ore inainte de a fi servita.

Desert cu prune uscate si spuma mocca

Alte retete cu prune uscate:
Cornuri cu prune uscate si migdale
Panacotta cu prune umplute si vin
Prajitura din albusuri cu migdale si spuma de prune
Fructe umplute in sos smantana- Roquefort
Rulouri de pui cu prune uscate
Supa de varza rosie si prune uscate

4 comentarii:

FLORY spunea...

Numai delicatese prepari!Excelent desertul tau!Te pup!

furnicuta boscodina spunea...

ei, mai dai si pe langa, dar aia nu postez pe blog :) Multumesc mult pentru cuvintele frumoase :) O zi super faina si o saptamana minunata!

TeoBucatar spunea...

Cred ca dureaza ceva dar merita efortul!Pupici!

boscodina spunea...

Nu dureaza asa mult, doar pare. Daca ai crema mocca si prunele pregatite in 10 minute l-ai facut si pana oaspetii se bucura de bucatele gustoase, desertul se raceste in frigider! :)

Trimiteți un comentariu