vineri, februarie 25
Prajiturele cu ovaz , fructe si branza de capra
O alta reteta de fursecuri cu ovaz, un pic mai impopotonate , ca doar au fructe uscate,branza de capra si ulei de masline. Stati linistite, gustul uleiului de masline nu strica deloc reteta ,ba chiar ii adauga o anumita aroma.Gustul fructelor predomina ceea ce le face prajiturelele sa se apropie foarte mult ca si gust de biscuitii Digestin .Ingrediente:
1 1/2 cana fulgi de ovaz
3/4 cana faina neagra
2/3cana ulei de masline
1/3 zahar brun
1 ou
1 lingura esenta de vanilie
1/2 plic praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper alb macinat
130g caise deshidratate
1 mar
100g branza de capra(am folosit una uscata gen parmezan)
Se da marul prin razatoarea mica , nu ii curatam coaja.Caisele si branza se taie bucatele micute. Oul il adaugam in cana de ulei si amestecam pana obtinem un lichid uniform grosul, adaugam esenta de vanilie si amestecam .
Intr-un castron mare amestecam faina, fulgi de ovaz, zaharul,praful de copt, scortisoara si piperul. Turnam uleiul si adaugam si oul peste amestecul din castron si amestecam. Adaugam marul ras, caisele si branza si amestecam iar pana obtinem un aluat omogen( nu iese o coca tare, dar poate fi usor modelat)
Rupem din aluat bucatele si modelam bilute , le aplatizam putin sau mai mult dupa preferinta(daca sunt mai subtiri vor iesi exact ca niste biscuiti putin uscati, daca sunt mai inaltute vor fi pufoase ca niste prajiturele). Le punem in tava acoperita cu hartie de copt si le coacem 15 minute daca le faceti subtiri, 20 daca le facetimai inaltute, la 190 de grade Celsius. Se lasa sa se raceasca putin in tava, sunt moi si se pot rupe, prin racire se intaresc si devin usor crocante.
Buna dimineata :)
Alte retete dulci cu caise uscate:
Prajitura cu rozmarin si caise uscate
Fructe umplute in sos smantana- Roquefort
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
ce fursecuri apetisante ! ca sa nu mai spun de prajitura cu nuci de dinainte!
Multumesc mult , Pansy, esti o dulce si o draguta , ca dintotdeauna!
Foarte sanatoase!!!! si apetisante in acelasi timp!!!! FFF. bune pt. cafea dimineata!
Multumesc Mona :) Esti o dulce :)Un weekend minuna in continuare si numai bine!
Trimiteți un comentariu