vineri, septembrie 24
Curmale cu unt
Un aperitiv/desert tare simplu de facut, tare gustos si inedit, vechi de secole si nou totodata mai ales acum ca a prins aripi curentul raw.Era un adevarat festin, caci numai oamenii bogati isi puteau permite asa ceva -in Sahara acum cateva sute de ani si mai mult chiar :)
Ingrediente:
400g curmale coapte , foarte dulci si aromate
100g unt
optional o mana de nuci tocate
400g curmale coapte , foarte dulci si aromate
100g unt
optional o mana de nuci tocate
Se taie curmalele intr-o parte , se scoate samburele si in locul lui se pune untul.
Se poate tavali untul inainte prin nuci. se inchid curmalele la loc refacandu-le forma.
Se tin in frigider pana la servire.

In aceeasi spirit de Sahara, se pun la uscat samburii scosi si apoi se "alearga" prin rasnita, praful obtinut era folosit ca aroma pentru cafea, sau chiar o cafea "mai slaba" chiar si condiment pentru paine .