miercuri, noiembrie 18
Tort cu ratusca
Cea dea treia petrecere a spiridusului cu ocazia intrarii in randul copiilor, a fost cea de la club, "gradinita Pninei" cum ii spunem noi.Pentru ca petrecerea cu si pentru copii si tortul a trebuit sa fie pe masura, am ales cea mai inofensiva reteta, tocmai buna pentru copii : tort de mere.
Ca sa fie mai festiv merele au fost umplute ca in reteta de mere coapte , le-am taiat insa pe jumatatea orizontal ca mi s-au parut prea inalte.

Blatul, cel mai simplu ,pufos si gustos pandispan pe care il cunosc, cel facut de bunica mea: 4 oua, 4 linguri de ulei, 4 linguri de zahar si 5 linguri de faina.
Ouale se separat, albusurile se bat spuma cu zaharul . Se adauga galbenusurile, uleiul si faina ( arome si esente daca se doreste) se amesteca de jos in sus cu grija pentru omogenizare.
L-am turnat peste mere si l-am pus la copt 25 de minute la 180 grade.



Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu