joi, octombrie 1

Peste cu portocale

Descrierea cadrului: O bucatarie normala, cu nelipsitele cateva vase in chiuveta, niste bucati de file de peste care asteapta fericite sa se scurga in speranta ca li se va hotara cat mai repede soarta...una bucata boscodina.. mainile in solduri logic,gest ce ajuta la circulatia libera a ideilor de jos in sus si de la stanga la dreapta, privind cu maaare drag pestele asteaptand ideea salvatoare....
Oare in ce se va transforma pestele azi?
Sarind peste etapele de adaugare de ingrediente pe parcurs, la final facand un scurt inventar "fortele "aruncate in lupta au fost:
4 bucati file peste dulce( printesa nilului, un peste foarte carnos si dulceag , asemanator somnului)
2-3 frunze de dafin
1 portocala
cateva boabe de ienibahar
cateva boabe piper negru
si alte cateva de mustar
si logic , nelipsitele : sare si piper dupa gust

Se pune putin ulei in tigaie si se arunca cu eleganta boabele de piper, ienibahar,mustar , frunzele de dafin si 3 felii de portocala.Dupa ce s-au calit putin se adauga pestele sarat si piperat dupa gust . Se taie si restul de portocala felii si se aseaza peste peste( preferabil ar fi sa nu puneti si capatul,asa ca mine :) fiind mai mult coaja fara suc, da un gust usor amarui partii pe care sta).Se acopera cu capacul si se lasa la prajit 4-5 minute, se intoarce si se mai lasa cateva minute.
Se serveste cu mare pofta.Peste cu portocaleE un succes garantat, spiridusul meu, fin degustator de delicatese a declarat razboi pe fata pestelui si farfuriei pe care era pus si pana cand stomacelul lui nu a spus stop nu s-a lasat convins in nici un fel sa opreasca "asediul" :)

7 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Sincer...nu arata si nu suna rau...am o mica indoiala la faza cu feliile de portocala,insa as incerca si varianta asta...:))

furnicuta boscodina spunea...

eu ma declar super multumita, fapt pentru care ne-am inarmat pentru inca o serie :)

de data asta avem portocale cu coaja verde :) ca portocalie nu se mai poarta,asa ca iti voi putea raporta saptamana viitoare ce influenta are portocala asupra produsului finit, si cum culoarea cojii inluenteaza gustul :) studiu de caz :)

Oana spunea...

Wow, ce bunatate mi-a sarit in ochi! Cred ca afost delicios!! Bravo, cred ca e super combinatia! Si mi-a placut si introducerea :))

VertAnge spunea...

Interesanta combinatia!

furnicuta boscodina spunea...

Oana ,multumesc tare mult pentru aprecieri, ma bucur tare mult ca ti-a placut introducerea, avem timp de fabulat :)

furnicuta boscodina spunea...

VertAnge, sa stii ca si gustoasa. pestele dulceag cu sucul dulce- acrisor de portocala merge de minune...zic eu "marele expert" :)

furnicuta boscodina spunea...

Ana- Maria, pareri din linia a doua: iese mai bun cu portocale portocalii, sunt si mai dulcege si coaja mai dulceaga. Cu toate astea , daca pe motiv de spiridus alpinist pe pantaloni, uiti vreo bucata in tigaie un pic mai mult 9 cat sa prinda crusta maronie) prinde gustul amarui al cojii. fara coaja portocala...o faci gem...asa ca preferabil e sa pazesti tigaia :) per ansamblu, tot super multumita ma declar :)

Trimiteți un comentariu