luni, iulie 6

Prajitura cu ovaz si gem de zmeura

Se zice ca fulgii de ovaz sunt foarte sanatosi , plini de minerale si vitamine, si ca ideal ar fi sa fie consumati cat mai des.
Ascultatoare cum sunt si avand ditamai punga cu fulgi de ovaz in casa, am si trecut la bucatarit o prajitura cu fulgi de ovaz , a carei reteta, muza pentru mine, apartine celei ce se semneaza bratiluca pe forumul culinar.ro.

Ingrediente:
625g fulgi de ovaz
6 linguri zahar
200g unt rece
1 lingura coaja de portocale
320g cana faina alba
400g gem de zmeura

Toate ingredientele, exceptand gemul de zmeura, se amesteca, "framantandu-se" un aluat. Nu este uniform, nu seamana cu o coca, dar importanta este amestecarea tuturor ingredientelor( untul l-am taiat cubulete mici). Intr-o tava unsa cu unt, am asezat jumatate din aluat , presand si niveland cu mana. Peste am adaugat gemul de zmeura scos direct din borcan :)

Am adaugat si cealalta jumatate de aluat si am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade cam 40 de minute pana prajitura a capatat o nuanta aurie.
Asta e!!! :) Nu-i asa ca arata fain ?:) Iar mi-au murit laudatorii :)

Prajitura cu ovaz si gem de zmeuraDesi simpluta mie mi-a placut tare mult , am si notat-o in caietul de retete, nu care cumva sa se piarda :)

6 comentarii:

uae fan spunea...

Hmmm...suna delicios !

furnicuta boscodina spunea...

Chiar e delicioasa! Dulce-acrisoara si cu fulgi de ovaz pe deasupra :)

furnicuta boscodina spunea...

Thanks,Mary! Nice as allways :)

milena spunea...

as vrea sa fac aceasta prajitura si ma intrebam ce tava ai folosit, adica ce marime

milena spunea...

si cata faina? 1 cana?

boscodina spunea...

milena, scuze e scris tot impreuna : ori mergi pe varianta o cana de faina - alegi o cana normala pentru ceai ,nu foarte mare ,ori pe varianta "nici un gram in plus" si pui fix 320 grame de faina. multumesc ca mi-ai atras atentia, am sa modific si in textul retetei .
o zi faina si spor la bucatarit:)

Trimiteți un comentariu