miercuri, iulie 15
Prajitura cu miere si mousse de mere
O prajitura racoroasa , cu multe fructe proaspete , ideala pentru zilele calduroase de vara.Pentru asa culori avem nevoie de :
un blat ca un burete
eu l-am facut din 2 oua- albusurile batute separat cu 2 pliculete de zahar vanilinat pana devin spuma ce nu cade din castron; se adauga galbenusurile si 3 linguri de faina- am folosit faina de matzot- imi place mai mult gustul. Pus la copt 20 de minute la 180 de grade.
6 mere
sucul de la o portocala
4 linguri de zahar
Se curata merele de coaja si samburi, se taie in 8 si se pun la fiert 10 minute impreuna cu sucul de portocale si zaharul.
2galbenusuri de ou
250ml frisca lichida
500g pasta de mere
1 lingurita rasa scortisoara
4 linguri de miere
14 g gelatina
150 ml apa fierbinte
Galbenusurile se bat impreuna cu mierea pana devin o crema spumoasa. Se adauga pasta de mere ( eu am folosit din conserva dar se face din mere curatate si fierte ca pentru compot, cu putin zahar sau fara, scurse de lichid si facute pasta in blender) , frisca si scortisoara si se bat pana se "umfla" frisca. Se adauga gelatina dizolvata inainte in apa fierbinte si se omogenizeaza.
3 linguri de brandy
2 mere cu coaja rosie
2 mere cu coaja verde
1 lingura de miere
2 linguri de gem
Blatul se insiropeaza cu cele 3 linguri de brandy. Se adauga merele fierte si sucul lor si se insiropeaza blatul.
Se toarna mousse-ul(crema cu frisca,pasta de mere, scortisoara) si se niveleaza. Se baga in frigider pentru cel putin 3 ore, pana se mai intareste mousse-ul.
Inainte de servire,se unge pe deasupra cu gem se taie felii cele 4 mere( cu coaja rosie si verde) si se pun peste prajitura. Peste ele desenand arabescuri se lasa sa curga subtire o lingura de miere.
Eu cand scot prajitura din frigider desfac cu cutitul mousse-ul de pe peretii tavii si in loc de gem peste mousse pun o lingura de miere. Mierea si merele lasa suc , suc care curge in tava daca e desprins mousseul de pereti, insiropand si mai mult blatul.
Siii..ta-tam, prajitura in sectiune( poza e facuta la vreo 2 zile dupa ce am facut-o de aia sunt putin "plictisite" merele)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
A very nice cake!
racoritoare si minunata!felicitari!
Thanks Mary! It's a tasty cake , too!
Alison, multumesc pentru aprecieri! Desi are destul de multa miere, blatul super insiropat si totul rece,se mentine pe pozitia de "desert de vara" :)
Buna
Am deschis un magazin virtual www.gatesteINTELIGENT.ro pe care am dori sa il facem locul unde oricine gaseste orice despre arta gatitului de la produse la retete si sfaturi. Acesta este motivul pentru care iti scriu.
Retetele tale arata si sunt sigur ca sunt foarte gustoase , si ne-am dori sa le publicam si pe site-ul nostru. Esti de accord cu aceasta propunere?
Fiecare reteta publicata de la tine, va avea link catre site-ul de unde a fost luata: "Reteta recomandata de www.site.ro ".
Adrian
office@gatesteinteligent.ro
Trimiteți un comentariu