miercuri, mai 20

Biscuiti cu lapte de cocos si curry

Un aluat de milioane zic eu, faci din el ce vrei, biscuiti dupa gustul fiecaruia..ii faci mai grosi ies moi si pufosi, ii faci mai subtiri ies crocanti si toate astea in afara de gustul deosebit pe care il capata prin combinarea laptelui de cocos cu siropul de artar si curry.
Prima data i-am mancat la una din profesoarele mele,cand am auzit combinatia...sa fiu sincera am fost cam rezervata, dar i-am gustat intr-un final si de la prima muscatura i-am trecut la retetele ce trebuiesc repetate.

Ingrediente:

2 1/2 cani de faina
50g margarina
1 lingura curry
1 lingurita sare
1 plic praf de copt
1 cana lapte de cocos
1 lingurita sirop de artar
2 linguri de apa
curry, sare pentru aspect

Se incalzeste cuptorul la 210 grade.
Se amesteca toate ingredientele uscate( faina, praful de copt, curry) se adauga margina , iar apoi ingredientele lichide. Se amesteca ingredientele si framanta coca pana devine o masa compacta.
Se pune coca pe masa de lucru si se intinde o foaie de grosimea dorita ( cam de 1/2 cm eu o intind daca vreau sa iasa pufosi, moi , si de cativa mm cand vreau sa iasa crackeri).Se adauga sare, curry pentru aspect, eu ma facut 2 tavi cu zaatar deasupra ca ne plac tare mult.

Se muta pe tava in care urmeaza sa fie copti(invirtind-o in jurul sucitorului), se taie marginile, se inteapa cu furculita si se taie biscuiti cat de mari se doresc.
Se pun la copt 15-20 de minute.
Sunt ideali ca baza de uns pentru mic dejun( cei pufosi) sau gustarea din timpul filmului ( cei gen crackeri).


Biscuiti cu lapte de cocos si curry

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu