luni, ianuarie 9

Sandwich in tortillas la cuptor

 Daca tot am inceput luna cu o reteta de friganele altfel, ma gandesc sa o continuam in aceeasi nota, cu o alta reteta altfel. De data asta, un sandwich altfel.

Este un sandwich cu legume si branza, un sandwich la cuptor. Mai mult de atat, este o altfel de reteta cu tortillas, asta daca v-ati plictisit de tortillas rulate,dar mai aveti cateva foi ramase.

Este o reteta pe gustul oricui, caci in afara de cele 2 foi de tortillas,orice poate fi pus intre ele : doar branza,legume,carne si chiar peste,ton sau anchobi de exemplu.
Merge de minune pentru petrecerile la iarba verde, ca mancare pentru la serviciu, cand vin musafiri neasteptati, petrecerile copiilor ,mancare de pranz sau cina rapida.
 Dupa atata reclama, zic sa trecem la treaba.

Ingrediente:
2 foi de tortilia mari
300g spanac/200g porumb din conserva
200ml smantana
2 oua
150g cascaval
1-2 catei de usturoi
2 linguri faina
sare,piper
busuioc ,chilly, patrunjel, marar optional

Ungem o tava rotunda,preferabil de marime foii, cu unt sau ulei. Eu folosesc un fel de tigaie fara maner. Punem o foaie de tortillas pe fundul tavii.

Separat amestecam intr-un castron ingredientele, scurse sau maruntite inainte (porumbul sau spanacul,usturoiul , branzele,smantana,ouale,faina, condimentele). Turnam compozitia peste foaia de tortillas si acoperim cu a doua foaie. Acoperim tava cu folie de aluminiu - sa nu se arda deasupra sandwich-ul si coacem in cuptor 26-35 de minute,la temperatura de 210 grade Celsiu.

Se poate servi atat cald cat si rece , simplu sau cu sosuri potrivite compozitiei.
Cele din poze sunt branze si chilly si spanac si porumb.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu