marți, septembrie 11

Budinca de lapte cu rodii si apa de trandafiri

Azi zburam spre tari mai reci ,dar speram cu oameni calzi , intr-o lunga vacanta .Bun motiv de vegetare ! Sa fiu sincera am si uitat cum e sa nu fi intr-o continua fuga contra-cronometru , dar sunt increzatoare ca voi putea reinvata usor :)

Bagajele sunt inca nefacute, tipic mie :) , ora dinainte de plecarea la aeroport, fuga prin casa in cautarea lucrurilor, adrenalina..nu pot renunta la ele , fac parte din distractie. Pentru o distractie mai intensa, zic sa lasam bagajele inca nefacute si sa vorbim de tentatii dulci si delicioase.

Ultima tentatie in acest an (an in calendar evreiesc :) am decis sa ma intorc inainte de decembrie :) ), am pregatit-o gandindu-ma la voi, la sarbatori si la cadourile pe care am sa  le primesc :)

Sper sa fie o amintire frumoasa , si mai mult,  motiv pentru un inceput de an dulce si plin cu lucruri bune.

Budinca de lapte e doar un nume de scena ,caci sigur ati cunoscut-o jucand sub numele de scena "Malabi". Este celebra budinca alba, din lapte de unde isi mosteneste si numele,  cu iz oriental , servita  in general cu siropuri dulci si fistic.
Astazi am imbracat-o insa in haine de sarbatoare  , asa ocazie, asa tinuta :)

Ingrediente:
250 ml smantana pentru frisca
* puteti folosi lapte in loc 
250 ml lapte
2 linguri cu varf amidon de porumb
zahar - 4 linguri 
*puteti pune mai mult in functie de preferinte
apa de trandafiri 
* nu puneti doar o picatura dar nici nu exagerati cu ea 
seminte de rodie


Amestecam intr-o cratita zaharul cu faina. Turnam in fir subtire smantana pentru frisca si amestecam cu grija sa nu faca cocoloase. Adaugam apa de trandafiri si laptele cate putin .
Punem cratita pe foc  si amestecam in continuu. Cand capata consistenta unei budinci (nu foarte  groasa ) o punem in cupe/pahare si le lasam la temperatura camerei sa se raceasca. Punem semintele de rodie deasupra si apoi cupele in frigider 1-2 ore inainte de servire.


Shana Tova veMetuca !




11 comentarii:

Anonim spunea...

Zburati cu bine !!! :) Ce frumos arata budinca !! ;)

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc pentru gandurile bune :) O toamna frumoasa cu multe lucruri bune iti doresc :)

Anonim spunea...

In primul rand iti doresc o vacanta frumoasa si linistita, cat despre desert ce pot sa spun...fin si elegant! Pup

Mihaela-Canada spunea...

O idee minunata de a servi rodiile la masa de Rosh Hashana.
Shana Tovah ve hofesh naiim.

FLORY spunea...

Am si testat-o,e irezistibila!Multumesc!Vacanta placuta in continuare!

In bucatarie la Sidy spunea...

Vacanta placuta sa ai !!!
Am sa savurez pina atunci bunatatea asta ce ai lasat-o aici....Minunata !
Deja astept sa vad cu ce minunatii ai sa te intorci din concediu....dar dupa cum ai spus , acesta va fi luuuuung pentru noi, daca numai in decembrie ne vei mai incinta cu bunatatile tale.
Drum bun !
Te tzuc si duminica placuta sa ai ...

simplu si bun spunea...

Zbor placut!...si nota 10 pentru budinca!:))

Unknown spunea...

Arata foarte bine, atat de delicata! Vacanta frumoasa!

Anonim spunea...

Ooooo...ce budinca buna....arata minunat !
Sa aveti parte de bine , oriunde sunteti acum! :)

Mihaela spunea...

Ne gandim azi mai mult ca oricand, cu iertare si umilinta, la evreii care au murit in timpul Holocaustului.

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc mult pentru gandurile voastre buna , pentru vizita si nu in ultimul rand pentru aprecieri :) Un weekend minunat tuturor !

Trimiteți un comentariu