miercuri, august 22

Cataif cu piure de castane

Bucuroasa ca in sfarsit am gasit pozele , am sa va tentez azi cu un desert delicios de vara , tare simplu de facut :cataif cu piure de castane.
Pozele le credeam pierdute si le plangeam cu lacrimi de crocodil . Restul tribului le plange cu si mai multe lacrimi de crocodil ,.Pentru noi poze, reteta trebuia refacuta, si lor " le displace" acest lucru  :)
La noi in casa , pungile de castane se evapora cat ai zice peste, iar piureul de castane e un lucru care nu rezista 2 zile  :)

Ingrediente:
cataif
putin unt
putin zahar
300g castane fierte (eu am folosit vidate)
250 ml smantana pentru frisca
zahar pentru frisca si piureul de castane
1-2 linguri de rom - optional

Intai de toate , scoatem cataiful ( din cutia cumparata din super , si nu ma intrebati cum se face  ca nu stiu ), desfacem/rupem din el fasii de aproximativ 8 cm inaltime si vreo 15 lungime . Cu mainile unsuroase , manjite cu unt (nu puneti unt pe cataif in strat gros, dar manjiti-l bine cu unt )facem mici cuiburi . Asezam cuiburile in tava in care am pus foaie de copt, presaram putin zahar peste  si le coacem 20 de minute la 180 de grade, pana cataiful capata o nuanta de crem usor mai pronuntata si e crocant/uscat.
Lasam cuiburile sa se raceasca.

Separat facem piureul din castane , rom, zahar (2-3 linguri), apa( aproximativ 70 ml).
Din cei 250 ml de smantana de frisca impreuna cu o lingura de zahar (puteti adauga mai mult daca doriti mai dulce) cu ajutorul mixeului vom face frisca.
 Adaugam din frisca cateva linguri in piureul de castane pana obtinem consistenta dorita ( nu trebuie sa fie foate moale ca va curge din cuiburi, trebuie sa fie de consistenta unei budinci ).
Umplem cuiburile de cataif cu piure de castane si punem deasupra mot de frisca. Se lasa in frigider 1-2 ore inainte de servire.



  O zi senina  tuturor :)

2 comentarii:

coco spunea...

nu am mancat niciodata !

furnicuta boscodina spunea...

intotdeauna poate exista un inceput, nu e insa obligatoriu :)

Trimiteți un comentariu