miercuri, aprilie 4

Broccoli cu anchoa

Filmele americane , ne invata pe langa muuulte lucruri bune :P si despre legume. Cap de lista ce apare mai peste tot e broccoli-ul, iar laitmotivul este ca orice ai face , oricum l-ai gati , copiii nu-l voi iubi.
Strumfi e exceptia si noi ne alaturam lui, mai ales dupa aceasta reteta. Posibil ca acest mod de pregatire sa mai convinga si alta lume sa manance brocolli , usa fan clubului e deschisa , va asteptam :)

Ingrediente:
4 bucati(inflorescente mijlocii) broccoli
30g file anchoa afumat
2 catei de usturoi
1 lingur ulei de masline
sucul de la o lamaie
1 lingura concentat de rodii
1 lingura sos de soya

Se pune apa la fiert. Cand atinge punctul de fierbere adaugam in ea broccoli-ul. Lasam sa fiarba 5-7 minute , cat sa se inmoaie putin ,dar sa nu-si piada culoarea verde. Se adauga in apa rece sau cu gheata ca sa intrerupeti procesul de fierbere .

Intr-o tigaie punem la calit in ule, usturoiul si bucatile de anchoa. Adaugam broccoli-ul scurs si celelalte ingrediente si mai lasam pe foc 5-7 minute.

Putem servi broccoliul astfel pregatit ca si garnitura la carne sau parte dintr-o salata de legume sau o salata care are si carne .


Alte retete cu broccoli:
Paste cu brocolli, masline si ricotta
Salata calda de broccoli

4 comentarii:

Antonina spunea...

Foarte tare! Al tau bebic mananca broccoli cu anchoa? Ma inclin atunci. Nici eu n-as putea da gata combinatia asta ;) Bravos!

furnicuta boscodina spunea...

Al meu bebic, care acum e "mare, mare ,mare" , ba mai mult e un dinozaur mare :P (citam) a mancat din broccoliul asta , ca si garnitura la carne.Dar in introducere nu despre asta era vorba , ci despre faptul ca el e copilul exceptie care mananca broccoli si chiar ii place foarte mult .In general il mananca in forma copilareasca-budinca ,supa , piure sau gatit la aburi, dar l-a gustat si pe asta . cei cu fan clubul eram noi astia mari.

TeoBucatar spunea...

Delicios si sanatos!

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc Teo, multumesc pentru vizita :)

Trimiteți un comentariu