duminică, octombrie 23

Prajiturele de ciocolata cu unt de alune

Trag chiulul nemotivat, stiu,dar ma refac dupa gradinita.Pana am absolvit-o am avut ceva bataie de cap, dar pana la urma s-a vazut cine a mai tare :)
Noua stare de lucruri nu-mi place ,dar trebuie sa recunosc ca uneori imi da un sentiment de vacanta , de respiro si deloc nu-mi displace sentimentul :)

Dependenta si placere intalnirii cu voi insa stau la panda si cand e contemplarea mai in toi ,ele hop cu evidenta: nu ai mai scris de atat timp !!!!

Si uite asa mai pun de o cafea si cu elan si cafeaua in dreapta , vin sa imi platesc cu dulce "pacatele" . Si nu in ultimul rand, sa va ispitesc cu ceva delicios , descoperit pe un site israelian: prajiturele de ciocolata...cu..unt de arahide.

Ingrediente:
pentru 20 -24 de bucati
* va recomand , cantitate dubla :)
175g faina
35g cacao
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
120g unt la temperatura camerei
100g zahar alb
100g zahar brun
1 ou
esenta de vanilie
pentru umplutura:
140g unt de alune
60g zahar praf
pentru aspect
zahar alb


Amestecam cu ajutorul mixerului untul si cele 2 tipuri de zahar, pana obtinem o crema-spuma. Adaugam oul si vanilia si omogenizam. Adaugam treptat faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu si cacao si framantam.
Vom obtine un aluat normal,nici foarte tare ,nici foarte moale ,insa putin cam sfaramicios , dupa gustul meu.
Lasam aluatul sa se odihneasca un pic in frigider pana pregatim umplutura.
Intr-un castron amestecam untul de arahide cu zaharul praf pana obtinem o pasta moale, lipicioasa, dar care poate fi usor modelata(mai puteti adauga putin zahar praf daca mai e nevoie)

Impartim aluatul in 20-24 de bilute si umplutura la fel.Modelam bilute din amandoua (cele de unt de alune vor fi mai mici )


Intindem in palma sau cu sucitorul bilutele de cacao pana obtinem un cerc destul de mare incat sa acopere biluta de unt de arahide.
Punem cate o biluta de unt de alune , inchidem cercul de aluat , aplatizam prajitura , o dam prin zahar alb si o asezam in tava la distanta de altele(se intind la copt)

Coace prajiturile 10 minute in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius. Se lasa sa se raceasca in tava si doar cat sunt destul de reci se pot pune pe farfurie(prin racire se intaresc).
Se savureaza cu placere...cu sau fara cafea cu lapte :)

7 comentarii:

pansy spunea...

interesante prajiturele!ai folosit unt de arahide normal,adica sarat?

furnicuta boscodina spunea...

Am folosit din cel normal,usor sarat, cel mai comun dintre toate: unt de arahide la borcan tocmai bun de pus pe paine :)

liana spunea...

minunate!!!1

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc Liana :) O zi super faina :)

Tunde spunea...

Salut Furnicuto!
Imi permit sa apelez la bunatatea ta ... mesajul meu este inafara subiectului ... este o rugaminte ... baietelui prietenei mele este fff bolnav ... Vladut are doar 3 ani jumate si are cancer ...poate fi salvat dar costa 30 000 euro ... eu si grupul "Sa-l ajutam pe Vladut" de pe facebook incercam sa strangem acesta suma ...suntem pe drumul bun ...problema e ca banii ne trebuie cat mai repede pt ca tratamentul il incepe din 17 noiembrie data cand trebuie platit jumatate din suma adica 15000 euro ... te rog daca poti ajuta-ne si tu ...cum poti ... chiar si mediatizarea cazului e fff important ...pt detalii intra te rog pe pagina mea si vei gasi toate detaliile, iar la finalul acestei campanii eu voi trece pe pagina mea de blog si al acestui copil minunat numele bloggerilor care ne-au ajutat ...
Vladut este un copil ...merita sansa sa TRAIASCA ... sa creasca, sa termine gradinita, apoi scoala, sa mearga la facultate, sa se afirme profesional, sa se indragosteasca, sa se casatoreasca, sa aibe copii si sa imbatraneasca ...merita sa treaca prin toatele fazele vietii asa cum o facem orice OM ...
multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel ...o zi buna
cu toata stima
Tunde Pantea

boscodina spunea...

Multumesc pentru invitatie Mimmi ! Spor la treaba si sa iasa totul cum iti doresti !

boscodina spunea...

Tunde,nu ma deranjeaza, important e sa va atingeti voi scopul si Vladut sa poate avea viata pe care si-o doreste ! Bafta multa si numai bine!

Trimiteți un comentariu