marți, august 16

Prajiturele cu susan si nuci

Desi ma gandisem la alta reteta pentru azi ,apropierea serii m-a facut sa ma razgandesc : )
Azi va ispitesc cu niste prajiturele mici, crocante, dulci si delicioase, dupa unii foarte bogate in calciu.

Mai nou susanul se pare ca tinde sa ocupe locul laptelui daca vorbim de calciu. Laptele saracul a fost pus la colt cum ca nu aduce destul calciu si apoi si cel ce il aduce se asimileaza aiurea si se depune pe te miri unde , exact unde nu trebuie. In cealalta parte a ringului in lupta pentru centura de calciu se arunca in lupta semintele de susan. Li s-a dus faima ca ar fi mult mai bune , mai ordonate, mai bogate, mai crude :)

Habar nu am cum se comporta calciu la temperaturi de coacere , cat se piede ,cat ramane si cat se transforma, dar se apropie seara si cu ea ,filmuletul nostru. Ceva mai bun , mai potrivit de rontait la "Cinemateca pe iarba" nu exista.

Pentru prietenii nostrii de pe partea cealalta a golfului ,lasa-ti distractia pe plaja si haideti la film, cinemateca din Haifa e pusa pe fapte mari, din iulie si pana la sfarsitul lunii in fiecare seara, exceptand Shabatul tine poporul priponit pe iarba si cu ochii in ecran .Intrarea gratis logic, patura ,chipsuri, Bamba , bautura si voia buna de acasa(sus pe Carmel, parcul de langa Auditorium , la 19:45 incepe distractia zilnic cu filmul pentru copii)

Revenind la prajiturele , zic sa va scriu reteta repede repede , vine seara incepe filmul si eu nu am gatat prajiturile :)

Ingrediente:
1 ou
40g zahar
100g susan
150g migdale+nuci+nuci pecan
putina scortisoara
putina sare

Oul se bate impreuna cu sarea si zaharul spuma. Migdalele, nucile si nucile pecan se maruntesc in robotul de bucatarie si le adaugam peste oul batut. Adaugam susanul si scortisoara si amestecam.

Cu mainile umede le dam forma dorita . Le punem pe hartia de copt , pe tava si le coacem 25 de minute la 160 de grade Celsius.

Se lasa sa se raceasca inainte de a le scoate din tava. Cu film pe iarba sau doar la televizor, chiar si fara nici un film merita facute :)

8 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Nuci su susan?Ambele imi plac la nebunie,cu atat mai mult impreuna!Pupici,Furnicutzo!

Adina spunea...

Super combinatie,sanatoasa,numai cuvinte de lauda am la prajiturele astea? Ce m-as pune si eu in iarba la un film...cu fursecurile tale langa

boscodina spunea...

Multumesc Teo :) O zi super faina si numai bine!

boscodina spunea...

Multumesc Mitinita :) Sa stii ca in iarba mai e loc, chiar si pe patura noastra mai e destul si cutia de prajiturle e incapatoare :)
o zi super faina si numai bine :)

pansy spunea...

ce minunate retete de prajiturele ai tu furnicuto!

furnicuta boscodina spunea...

Multumesc Pansy :) Ma bucur tare mult ca ti-au facut cu ochiul :) Un weekend de milioane !

Daniela spunea...

Multumesc mult pentru ideie, tocmai am sa incerc sa mesteresc si eu ceva in bucatarie, suna prea tentant si rapid ca sa nu incerc. Toate cele bune!
Daniela

boscodina spunea...

Daniela, pana am ajuns eu, cred ca ai terminat tot , chiar si vasele sunt la locul lor in dulapuri. Cum a fost ?:)

Trimiteți un comentariu