miercuri, mai 12
Chiftele de peste cu sos de telina
O alta reteta din miile de retete de chiftele din carne de peste.Adevarul e ca o asa reteta te scapa cand te doare o lene :) Usor de facut si mai usor de digerat, aromat si foarte verde :)
Ingrediente:
pentru chiftele
700g peste fara oase, preferabil grasunel un pic
2 catei de usturoi
1 ou+1 galbenus
1 legatura de patrunjel
1 lingurita coriandru macinat(semintele)
1 lingurita rasa curcum
3 linguri faina de matzot
sare, piper dupa gust
putin ulei
pentru sos
o telina mare si una mijlocie
o tufa frunze de telina verzi
2l supa de legume
2 catei de usturoi-optional
100 ml vin alb sec
sare, piper
1 rosie foarte coapta
50g unt
pentru chiftele
700g peste fara oase, preferabil grasunel un pic
2 catei de usturoi
1 ou+1 galbenus
1 legatura de patrunjel
1 lingurita coriandru macinat(semintele)
1 lingurita rasa curcum
3 linguri faina de matzot
sare, piper dupa gust
putin ulei
pentru sos
o telina mare si una mijlocie
o tufa frunze de telina verzi
2l supa de legume
2 catei de usturoi-optional
100 ml vin alb sec
sare, piper
1 rosie foarte coapta
50g unt
Telina se curata, frunzele se spala bine si se pun la fiert in supa de legume.
Se adauga si usturoiul( mie imi place aroma data) , cand e aproape gata se condimenteaza dupa gust.Carnea de peste se toaca, impreuna cu usturoiul si patrunjelul. Se amesteca cu restul ingredientelor si se modeleaza chiftelele din ea.
Se pun la prajit in tigaia de grill(de fonta cu denivelarari si care nu necesita ulei)sau in tava la copt in cuptor(200g Celsius- 30-40 de minute). Din motive de spiridus atletist cu catelul dupa el , am ales a doua varianta , ca sa le pot da starul cum trebuie "sportivilor":) desi facute in tigaia de grill capata un alt gust, de gratar :)
Se strecoara supa de telina. Frunzele si radacina se fac pasta in blender. Se trece pasta obtinuta prin sita. Se pune la topit untul adaugand piureul de telina , rosia data prin razatoare(doar pulpa si sucul nu si coaja)si vinul.
Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute( daca vreti sosul mai lichid puteti adauga si putina supa), condimentam dupa gust.Ducem o mica lupta de lamurire, imprietenim sosul cu chiftelele...si gata masa-i gata.
Alte retete de chiftele de peste:
Chiftele de peste cu ful verde
Chiftele cu sos de lamaie si curcum
Chiftele cu sos de rodii si artar
Chiftele cu cartof dulce
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

10 comentarii:
Suna foarte bine.O sa fac si eu din pangasius.
sper sa va placa :)
o zi superba si numai bine :)
Sunt invidioasa pe tn,furnicuta,pt k chiar esti o furnicuta,mereu faci bunatati cu iz oriental,iar eu n-am timp sa prajesc nici macar un ou,iar atunci cand am,ma tem sa nu fac cv mai "fistichiu" si sa o dau in bara.Felicitari pt retete si curaj!
nu ai de c sa fi invidioasa, chiar nu ai . stii cum se spune? curaj fara o doza ..maaare de nebunie nu valoreaza nimic :) pe mine uneori ma strange camasa...o fi de la manecile legate prea strans? :)
o zi super faina si numai bine :)
Arata foarte bine,fac si eu,dar pun doar marar in ele,sunt foarte usoare si bune.O seara placuta.
Cu marar sincer nu am incercat , dar merita retinut! Multumesc :) O zi de milioane!
aromate chiftelute ai facut !interesant sosul !
Pansy,daca nici aici nu se poarta aromele, atunci unde :)
o seara super faina!
ce-i aia faina de matzot? si unde se gaseste
Faina de matzot e un praf-faina obtinut din macinarea matzoturilor("paine" obtinuta din apa si faina, mancata de evrei in perioada Pesahului)
cum arata matzot-ul gasesti in categoria "pentru sarbatori iudaice" 2 retete si poze cu ele.
Unde gasesti? cred ca nu prea gasesti , dar in functie de reteta poate fi inlocuita cu faina, gris sau biscuiti macinati.
Trimiteți un comentariu