luni, august 3
Peste la cuptor cu pesmet aromat
M-a pocnit harnicia vineri si cum ma plictiseam :) , as vrea eu,si pentru ca mi s-a urat cu binele am trecut la facut "materii prime" in casa.Printre primele experimente s-a numarat pesmetul aromat. Nu-i greu de facut si e mai natural un pic decat cel cumparat. Am pus la uscat in cuptorul la 200 de grade/ 10 min,3 felii si 2 colturi de paine. O data operatiunea incheiata cu succes am dat prin masina de tocat carne feliile , ca sa fie cu adevarat pesmet de calitate, adica fin.
Pe care apoi l-am amestecat cu jumate de tufa de patrunjel ce s-a vrut taiat marunt si 8 linguri de busuioc uscat, trebuia pus si el verde, dar eu am facut lista de cumparaturi aiurea .
Se amesteca toate ingredientele. Ce ramane se lasa la uscat si apoi se ambaleza in punga de hartie pentru datile viitoare, desi poate fi folosit cu succes si pentru snitele sau friptura de pui.
O data materia prima obtinuta, am trecut la pregatirea pestelui.
File de peste "musculos"
eu am folosit "printesa Nilului" un peste dulceag si carnos, asemanator somnului.
sare, piper dupa gust
60g unt
7-8 linguri de pesmet aromat
1 rosie mare si coapta
2-3 catei de usturoi
lamaie
Pestele se lasa sa se scurga. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se presara pesmetul cat sa il acopere bine.Rosie se taie cubulete mici, usturoiul bucatele fine si se presara toate peste peste.
Untul se topeste si se stropeste pestele. Se pune in cuptor la 200 de grade 20-30 de minute sau pana e gata.
Se serveste simplu sau stropit din belsug cu lamaie.
Este delicios si tare simplu de facut, se asorteaza de minune cu vara :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
recunosc...eu si pestele suntem certati. asta arata bine...mmm, tentant :)
daca ai mai gasi si tipul asta de peste..tentatia s-ar transforma in ispita...si sa vezi apoi ce repede va impacati , fumam si pipa pacii, ca desert ca are mai putine calorii :)
Trimiteți un comentariu