miercuri, mai 13

Sarmale de paine cu ciuperci

Desi aveam de mult reteta, nu am incercat-o niciodata, ma gandeam ca nu e mare lucru de capul ei, paine cu ciuperci... Acum ca am inceput sa mai deslusesc tainele bucatariei, m-am gandit ca trebuie sa fie ceva cu ele ,sarmalele, de le lauda lumea atat. Am incercat-o si mai ales le-am gustat, asa ca pot spune cu mana pe inima ca au dreptate, sunt delicioase.

Ingrediente:
2-3 felii de paine
400g ciuperci conserva
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
salata verde( eu am folosit o salata despre care netul spune ca s-ar numi in romana laptuci, eng.lettuce)
pasta de rosii
supa de legume
sare, piper
1 ou
1 cubulet de knor cu gust de gaina( am pus eu, nu era in reteta)
lapte
patrunjel verde
40+g unt
smantana

Se face supa de legume, eu am pus in ea o lingura de praf de supa cu gust de pui, recunosc nu am avut incredere 100%in reteta si am zis ca asta sigur ii va da gust. Dar data viitoare am sa incerc fara, cred ca va iesi la fel de buna fara toate chimicalele din praful de supa.Painea se pune la inmuiat in lapte.

Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pun la prajit in 40g de unt.Se adauga ciupercile si se mai lasa pe foc pana prind si ele o nuanta maronie de prajit. Se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca cu patrunjel proaspat taiat si se lasa un pic sa se raceasca.

Frunzele de salata se oparesc ( au am turnat apa fierbinte peste ele si le-am lasat 1-2 minute pana s-au inmuiat un pic) si se scurg. Se scurge si painea inmuiata si se trece prin sita. Se adauga in castronul cu ciuperci si ceapa si se amesteca adaugandu-se un ou.


Se infasoara in frunze de laptuci ca si sarmalele normale si se aseaza in tava unsa inainte cu unt. Se toarna peste ele supa de legume in care s-a diluat pasta de rosii cat sa fie aproape acoperite si se baga in cuptor la 200 de grade 30-40 minute. Se servesc fierbinti punandu-se peste fiecare unt, smantana cine doreste.

Sarmale de paine cu ciuperci
Nu le fac reclama , dar merita facute ! :)

2 comentarii:

Craita spunea...

Arata ingrozitor de delicioase...de ar fi numai imaginea de ele si tot ar merita facute!

furnicuta boscodina spunea...

Si chiar sunt ingrozitor de gustoase :) merita facute :)

Trimiteți un comentariu