duminică, martie 1
Prajitura cu foi de napolitane
A fost pentru prima oara cand am incercat reteta aceasta, dar ma declar multumite de rezultat, foarte multumita.Mama mi-a dat 3 retete pentru foi de napolitane, asta mi s-a parut cea mai apropiata de ce imi aminteam eu . Nu sunt sigura ca asta e reteta, ar mai fi una cu oua( stiu sigur ca avea oua), am sa o incerc candva si pe aia si apoi voi da verdictul.
Am folosit:
6 foi de napolitana mici
doua cani de zahar
3 oua
300g nuci nacinate ( eu le-am taiat cu cutitul )
1 pachet de margarina ( 200 g)
Se bat ouale( galbenus si albus puse impreuna) cu o cana de zahar pana se face o crema-spuma.
Separat se caramelizeaza o cana de zahar.Cand tot zaharul s-a transformat in caramel-lichid se adauga margarina taiata cubulete si se amesteca incercand sa omogenizam.( nu se omogenizeaza dar se mai subtiaza un pic caramelul).
Se adauga spuma de oua si se mai amesteca 5 minute. Se pun si nuciile si se poate lua de pe foc .
Se aseaza pe foi. Se pune o greutatea peste foi si se lasa cam 8 ore la rece ( in camara, balcon) ca sa se patrunda.
Se taie si se mananca cu mare pofta, e atat de buna incat nu ingrasa :), zic eu dupa ce am ras cateva farfurite cu prajitura. S-a meritat desi de a doua zi am inceput dieta :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu