miercuri, mai 23
Tarta cu spanac, capsuni si branza Danablu
O reteta simpla , delicioasa si .....devreme acasa :)( asta rima am gasit eu la cuvantul delicioasa :) Oboseala, bat-o vina ! Dar fabulez frumos la nivelul asta de oboseala . Iar mi-au murit laudatorii :)Revenid la oile noastre in pas rapid , culegand in marele galop o mana de spanac si una de capsuni zic sa dam Cezarului ce-i a Cezarului si alchimiei sa-i facem loc sa -si arate puterile.
Aceasta reteta am facut-o special pentru provocarea lunii mai , a Dulcei Romanii, ce a poposit luna asta pe blogul Andreei - Toata ziua in bucatarie .
Tarta asta trebuia sa fie salata,incercati-o si asa si nu veti regreta(dressing simplu cu ulei, zeama de lamaie/ puteti adauga si o lingurita de mustar Dijon si parol ca nu veti regreta ) , dar in ultima secunda m-a pocnit talentul si am pus aluatul la copt :)
Ingrediente:
aluat de foitaj
spanac
capsuni
branza Danablu
pentru 4 tarte : 1albus de ou. 2 lingura amidon, 3 lingura smantana pentru frisca
sare, piper
* nu ma bateti dar nu am cantarim/ masurat ingredientele, totu-i pe principiul "sa placa ochiului si sa faca mare pofta "
Spanacul se taie fidea-bucatele maricele, branza cubulete, si capsunilor li se taie cozile . Se "murdareste" spanacul in sosul de albus cu amidon si frisca lichida.
Se coace aluatul ( am pus pe mijloc, foaie de copt si niste boabe de fasole , cat sa nu se umfle prea rau). Se pune spanacul "murdar" pe mijloc, printre bucatele de spanac strecuram branza si capsunile , cu mare simt estetic ,sa dea bine in poza . :) Mai coacem 5-7 minute.
Se serveste calda.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
o fi buna ? :)
mm..tare buna!
Vai cat de bine arata ;) Capsunile sunt pata de culoare ;)
Coco, cred ca tinzi sa cazi in penibil.Deoarece nu platesc asigurare pentru vizitatorii blogului, te-as ruga sa cazi in penibil in alta parte.Multumesc anticipat !
Multumesc Alinutzika :)Multumesc pentru vizita !
Multumesc Andreea :) Da, capsunile au fost puse acolo cu un scop precis, sa fure ochii :)
Mama mia cum arataaaaaa...... sunt convinsa ca e super delicioasa!
ce combinatie neobisnuita ! Dar merg pe mana ta!
Multumesc Alexandra! Multumesc pentru incredere si ..ca esti dulce :)
Pansy, multumesc pentru incredere :)
wow, m-ai dat pe spate cu reteta :*
Andreea , ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta.Parada de pe blogul tau e delicoasa , felicitari gazdei :)
Trimiteți un comentariu