joi, aprilie 12

Sandwich de Pesah

Orice as face, oricum as da- o , tare greu mai ajung pe blog. Dar uite asa in al 12-lea ceas ajung, macar sa va urez Hag Sameah !
Si nu in ultimul rand Paste Fericit celor ce se pregatesc de sarbatoare !

Si pentru ca inca e Pesah si matzoturile sunt la loc de cinste pe masa , ma gandesc sa va tentez cu o reteta cu matzot, asa ca de Pesah :)

Ingrediente:
1 1/2 matzot
lapte (aproximativ 100 ml)
30g branza grasa gen fetta
patrunjel, frunze de telina
1 ou
sare, piper
umplutura dupa preferinte

Se rup matzoturile in bucatele mici si le punem intr-un castron. Se toarna peste ele laptele, sa fie destul dar sa nu le acopere. Le lasam sa se inmoaie.
Adaugam verdeata taiata marunt si branza faramitata si amestecam. Adaugam oul , condimentam si amestecam iar.

Intr-o tigaie punem la incalzit putin ulei, turnam compozitia din castron si o intindem pe toata suprafata tigaii. Dam focul mic , punem capac si lasam sa se prajeasca. Intoarcem pe partea cealalta fara sa o rupem si mai prajim putin.

Daca sunteti experti in intorsul omletei fara sa o rupeti atunci aveti propria tehnica si sunteti niste fericiti , daca nu va spun eu una mai rudimentara.
Dupa ce se coace pe o parte se rastoarna pe o farfuria, partea prajita vine in sus, se rastoarna pe alta farfurie, partea prajita va fi in jos si de aici in tigaie si rasuflam usurati ca nu s-a rupt :)

Se taie in sferturi , pe 2 din ele se pun lucrurile dorite in sandwich :branza, peste, legume etc si cu celelalte doua acoperim. Se serveste cald !

11 comentarii:

coco spunea...

habar nu am ce este , da'...l-as manca :))))

Me spunea...

Sarbatori fericite si tie, si tb sa recunosc ca la mine matzot cumparat de la carrefour se consuma in general gol :)), dar cel din reteta ta arata f apetisant.

Micul spunea...

Super arata.
Paste fericit iti doresc.

furnicuta boscodina spunea...

Coco, multumec pentru incredere :) Asa incredere mai rar :) O zi super faina si numai bine!

furnicuta boscodina spunea...

madeineu, multumesc :) dupa parerea mea, si nu a kg depuse :), varianta cea mai gustoasa de a manca matzot, e a le unge din belsug cu ciocolata :)
o zi super faina si numai bine !

furnicuta boscodina spunea...

Micul, multumesc pentru vizita :) cu intarziere iti doresc din tot sufletul sarbatori fericite alaturi de cei dragi !

furnicuta boscodina spunea...

Fancy Cake, multumesc pentru vizita si gandurile bune :) Cu intraziere iti doresc sarbatori fericite alaturi de toti cei dragi !

In bucatarie la Sidy spunea...

Sarbatori pascale fericite !
Desi....nu stiu sigur daca tu le sarbatoresti acum sau nu....
Te tzuc !

furnicuta boscodina spunea...

Sidy, multumesc mult pentru gandurile bune ! Nu sarbatores Pastele dar gandurile bune sunt totdeauna bine venite :) O zi super faina !

Me spunea...

Deci, pe langa cutia cu matzot tb sa cumpar si un borcan cu nutella ;)....nu ca as avea eu nevoie de motive pentru a manca nutella, dar am sa incerc si aceasta varianta. Revin cu povesti de pe cantar:)).

boscodina spunea...

e musai sa cumperi nutella, cat despre potopul de dupa eu zic sa le facem cunostiinta cantarelor, poate daca socializeaza vor fi mai dragute cu noi :)

Trimiteți un comentariu