vineri, februarie 17
Strudel cu prune si caramel
Desi primavara da din coate si incearca sa-si faca loc, migdalii sunt infloriti ,anemonele si florile de cyclamen zambesc de peste tot, prunele nu s-au copt..inca :) Cu toate astea, cumva trebuia sa particip la provocarea lunii februarie de pe blogul Violetei, asa ca am sapat prin retetele nepostate doar doar gasesc una ce s-ar preta la asa frumoasa sarbatoare, Sf. Valentin . Nu stiu daca merge asa bine , ca nu are nici capsuni si nici ciocolata, dar inghetata de pe farfurie merge sigur :)Sub genericul "mananci tot din farfurie" , vrei nu vrei ajungi si la strudel si e musai sa-l mananci ca doar bine stim "nu te ridici de la masa , pana nu termini tot" :)
Acum daca am stabilit cum stau treburile si care-s obligatiile zic sa purcedem la treaba si sa pregatim strudelul.
Ingrediente:
1/2 pachet aluat de foitaj- aproximativ 500g
100g caramel
* eu l-am pregatit dupa reteta de aici, injumatatind cantitatile
6-8 prune
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura amidon
1 lingura cu varf gris
inghetata pentru servire
1/2 pachet aluat de foitaj- aproximativ 500g
100g caramel
* eu l-am pregatit dupa reteta de aici, injumatatind cantitatile
6-8 prune
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura amidon
1 lingura cu varf gris
inghetata pentru servire
Se intinde aluatul de foitaj pe masa pe care am presarat faina. Prunele se spala , se sterg, se taie felii grosute si li se scot samburii.
Scortisoara, grisul si amidonul se amesteca intr-un castron.
Daca pregatiti caramelul in casa, lasati-l sa se raceasca bine inainte de a-l folosi la strudel.
Se intinde caramelul pe aluatul de foitaj (aluatul se imparte ochiometric in jumatate , caramelul se va intinde doar pe o parte, cealalta prin suprapunere va inchide strudelul) . Asezam feliile de prune peste caramel si presaram amestecul de scortisoara-gris-scortisoara cu grija sa intre cat mai bine intre feliile de prune.
Pentru o bataie de cap in minus puteti sa presarati jumatatea din amestec peste caramel inainte de a adauga prunele si restul printre prune. Rolul acestui amestec , in afara de acela de a da aroma strudelului e de a "absorbi" siropul prunelor coapte . Se inchide strudelul suprapunand cealalta parte de aluat( eu am presarat deasupra putin zahar amestecat cu scortisoara). Se cresteaza daca se doreste si pus pe folie de copt se coace 30-35 de minute la 180 de grade Celsius, sau pana este gata.
Se lasa sa se raceasca si se serveste , simplu, cu inghetata sau frisca.
Alte retete de strudel :
Strudel cu fructe uscate
Strudel cu praz
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
Delicios.
Te pup cu drag si-ti doresc o zi faina.
nu am incercat strudel cu prune...dar cred ca este delicios !
asta da dulcegarie! dulce dulce si cu prune!
Prune si caramel-doua ingrediente care mie imi plac foarte mult!
Ce-mi place combinatia aceasta:) o ador!
Prune si caramel...ce buna combinatie ai facut.
Delicios !
Te tzuc.
Yvonne, multumesc mult pentru vizita :) O zi superba si tie zise ecoul intarziat :)
Coco, merita incercat :) simplu gust dulce acrisor al prunelor combinat cu aroma de caramel cred ca te va cuceri :)
Andreea- Elene, multumesc mult ! Multumesc pentru vizita :)
Andreea-Elena, multumesc ! Multumesc pentru vizita :)
Teo, ma bucur ca nu sunt singura. Eu sunt moarta dupa caramel, l-as manca cu polonicul .Impreuna cu prunele usor acrisoare e combinatia castigatoare,mai pot manca un polonic fara sa mi se aplece :)
Mare Maria, si eu,si eu,si eu :)
Sidy, multumesc mult :) O zi super faina si numai bine !
Trimiteți un comentariu